pendler

Jobber best på vei til jobben

Svært mange jobber mer effektivt under reisen til og fra jobb enn de gjør på jobben. Og sju av ti mener at de ville vært mye mer produktive om de fikk lov til å jobbe hjemmefra.

Publisert

At pendlertoget er en mer effektiv arbeidsplass enn kontoret, kommer fram i en ny undersøkelse blant britiske næringslivsfolk. Nesten halvparten av dem sier at de er på sitt mest produktive under reisen til og fra jobb.

Undersøkelsen, som er gjengitt i det britiske HR-magasinet Personnel Today, viser samtidig at 51 prosent av kontortiden søles bort på unødvendig epost og telefonsamtaler.

Stressende forstyrrelser

I gjennomsnitt utfører en britisk næringslivsansatt tre timer og 50 minutter konstruktivt arbeid hver arbeidsdag, ifølge undersøkelsen.

Les også: Avbrytelsene koster

Samtidig sier tre av fire at de har opplevd stress og frustrasjon på grunn av alle forstyrrelsene som preger en vanlig arbeidsdag.

Løsningen ligger hjemme

Svært mange peker på hjemmekontoret som en løsning på problemene. Sju av ti britiske arbeidstakere mener at de ville arbeidet mer effektiv hvis de kunne jobbe hjemme. Likevel er det bare en snau halvpart som har en slik mulighet.

Les også: Sett grenser for hjemmearbeidet

"
Powered by Labrador CMS