Personal og Ledelse 3/2019 er ute nå

PAPIRUTGAVEN: Doktorgradsstipendiat og småbarnsmor Svitlana Kucherenko visste at kreftbehandlingen ville bli tøff. Det hun ikke visste var at perioden etterpå skulle bli like krevende. Som mentor i Kreftkompasset har Ragnar Kjos vært en viktig støttespiller. Se hva du kan lese om i Personal og Ledelse 3/2019.

Publisert

Leder: Fremtidens arbeidsplass er fleksibel
«Jeg begynte på denne teksten på et møterom i Holmen kirke, fortsatte på Espresso House på et kjøpesenter og skriver den ferdig på båten på vei til påskeferie i Skagen. For meg er det en vanlig dag på jobben.»

Sykepleiere samarbeider med næringslivet om nytt mentorprogram:
Hjelper kreftoverlevere tilbake til hverdag og jobb
Kreftkompasset skal gi mennesker som har overlevd kreft livsgnisten tilbake.

Tilbake til jobb etter kreftsykdommen:
Viktig med gode støttespillere
Doktorgradsstipendiat og småbarnsmor Svitlana Kucherenko visste at kreftbehandlingen ville bli tøff. Det hun ikke visste var at perioden etterpå skulle bli like krevende. Som mentor i Kreftkompasset har Ragnar Kjos vært en viktig støttespiller.
– Det var veldig nyttig å ha en dyktig sparringspartner. Når Ragnar og jeg snakket sammen måtte jeg sette ord på ting. Jeg måtte løfte blikket, sier Svitlana.

TEMA: KONTORLØSNINGER

Hvordan lykkes med valg av kontorlandskap?
Kontorlandskap med eller uten fast plass har blitt normen for dagens kontorarbeidsplasser. I beste fall sparer virksomheten penger, utnytter kontorplassene bedre og bedrer kommunikasjon og samhandling. I verste fall går sykefraværet opp og produksjonen ned. Hva er viktig for å lykkes med åpne kontorløsninger?

God skjerming mot støy og forstyrrelser
Støy og andre forstyrrelser kan gi konsentrasjonsvansker, hodepine og stress. Hvordan kan man skjerme medarbeiderne mot støy på en god måte?

Thon satser på fleksible arbeidsplasser
Det har vokst frem et tilbud av «plug and play» arbeidsplasser som passer godt for små oppstartsbedrifter, frilansere eller andre som har behov for et sted å jobbe uten at det binder dem i altfor stor grad. Nå etablerer også Thon Eiendom seg på dette markedet.

Flere fleksible kontorløsninger
For få år siden var tilbudet av fleksiblekontorløsninger veldig begrenset. Dette har endret seg totalt – og det gjelder også på verdensbasis.

Kvinner dominerer HR-faget – men tjener minst
Det er langt flere kvinner enn menn som jobber med HR. Likevel er det flere menn enn kvinner i de tyngste HRjobbene – og menn får litt bedre betalt.

6 viktige konklusjoner fra HR Lønnsrapport 2019
HR Lønnsrapport 2019 er utgitt av HR Norge i samarbeid med Korn Ferry. Det er Korn Ferry som har stått for innsamlingen av data til undersøkelsen. Konsulentselskapet har data fra 28 000 virksomheter i 130 land i sin lønnsdatabase.

Er du en bevisstløs leder?
AFI-forsker Hans Christoffer Aargaard Terjesen har ti konkrete råd til ledere. – Skaff deg innsikt i hvordan du virkelig virker som leder, oppfordrer han.

Nye bøker for HR
Denne våren har det kommet flere bøker som kan være av interesse for deg som jobber med HR.

HR-teknologi
De viktigste HR-systemene
Skal du starte opp en ny HR-avdeling kan det være vanskelig å vite hvilken systemstøtte du bør anskaffe med en gang, hva som kan vente til bedriften har blitt stor, og hvilken funksjonalitet man egentlig godt kan klare seg uten. Her er de 10 systemene vi anbefaler at du satser på i første omgang.

Psykologene
Gir teknologi på arbeidsplassen teknostress eller mer frihet?
Teknologisk utvikling har gitt oss helt nye måter å jobbe på. For mange gir teknologi en følelse av fleksibilitet og frihet – vi kan jobbe når og hvor vi vil. Men hva skjer når konsentrasjonen stadig brytes fordi varsler tikker inn? Hva skjer når arbeidsoppgaver ikke kan fullføres på grunn av funksjonsfeil eller fordi man ikke forstår det teknologiske verktøyet?

Advokaten
- Kan vikaren byttes ut midt i vikariatet?
- Er det greit at avdelingssjefen vår er gift med en av medarbeiderne?
- Må sykmeldte stille til drøftelsesmøte ved nedbemanning?
- Er det aldersdiskriminering å velge en yngre jobbsøker?

Lønn og personvern
- Hvordan bør vi sikre personvernopplysninger?
- Sykepenger og bonus

Arbeidsplassen betyr mye for unges psykiske helse
Mange unge er usikre på hva som kreves av dem når de er nye i arbeidslivet. Manglende opplevelse av mestring kan føre til sykefravær.

Aktuelt
Flere sider med bransjenyheter, tips og råd.

HR-guiden
Nyttige kontakter for deg som jobber med HR og ledelse.
Nettutgaven finner du her

HR-nytt
Et nyhetsbrev fra HR Norge

Personal og Ledelse kommer ut 8 ganger årlig og er Norges ledende tidsskrift for ledere med personalansvar. Bladet gir lett forståelig fagstoff, aktuelle temaer, metodebeskrivelser og gode råd om ledelse og utvikling av bedriftens viktigste ressurs; medarbeiderne.

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Bli bedre kjent med bladet

Personal og Ledelse kommer ut 8 ganger årlig og er Norges ledende tidsskrift for ledere med personalansvar. Bladet gir lett forståelig fagstoff, aktuelle temaer, metodebeskrivelser og gode råd om ledelse og utvikling av bedriftens viktigste ressurs; medarbeiderne.

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Bli bedre kjent med bladet

Powered by Labrador CMS