Det er en god investering å gå hver eneste dag. Mange fordeler er opplagt, men vi har fem andre som også gjør nytteverdien større.
Det er en god investering å gå hver eneste dag. Mange fordeler er opplagt, men vi har fem andre som også gjør nytteverdien større.

Fem overraskende fordeler med bare å gå

Så du trodde at du visste om alle fordelene med å komme deg ut og gå en tur?

Publisert

Det er ikke sikkert at du har tenkt på alt det som det svenske HR-magasinet Chef har samlet sammen når det gjelder fordelene med rett og slett bare å gå.

Kanskje kjenner du at gåing er litt for mye slow motion til at det kan kalles trening, men da er det mye du ennå ikke vet.

For eksempel at det først og fremst handler om å skru opp tempo, og du vil ganske raskt forbedre blodsirkulasjonen, styrke muskulaturen, rense hodet, forbedre pusten og i sum være med på å lage et bedre forsvar mot demens.

Her er fem andre fordeler:

1. Høyere produktivitet.

Kun 15 minutter om dagen er nok. Hvis alle arbeidsgivere verden over kunne motivere sine ansatte til akkurat dette, ville produktiviteten øke med verdier tilsvarende 100 milliarder dollar. Det melder Reuters.

2. Reduserer søtsuget.

Gåturen hjelper ganske mye hvis du velger den når energinivået nærmer seg bunnen. Ifølge studier fra University of Exeter, gjengitt i Harvard Health Publishing, så kan dette kvarteret være med på å bremse suget etter sjokolade og ikke minst mengden du spiser når du er stresset.

3. Styrker ledd og muskler.

Alder gjør at det begynner å knirke og gjøre vondt både her og der. Stølhet, spent nakke og skuldre, smerter i leddene. Stort sett helt vanlig, men likevel vondt. Flere studier viser at gåturer hjelper mot denne typen smerter, det beskytter og smører leddene, og det er med på å styrke muskulaturen rundt.

4. Walk-and-talk-møter.

Studier viser at gå-møter både er mer kreative og produktive. Deltakerne i flere undersøkelser viser til at de er blitt mer engasjert og har sterkere fokus etter et slikt møte. Forskjellen ligger i det som hjernen faktisk fyller opp med når vi sitter og når vi går. Et slikt møte kan også være med på å bryte opp hierarkiet mellom sjef og medarbeider når man går side ved side.

5. Færre sykedager.

Gåturer styrker immunforsvaret, ifølge Harvard Health Publishing. En studie av over 1000 menn og kvinner viser at de som gikk minst 20 minutter om dagen minst 5 dager i uken, hadde 43 prosent færre sykedager enn dem som trente en gang i uken eller mindre. Deres sykefravær var også kortere og symptomene mildere.

Dermed: Gå ut!

Powered by Labrador CMS