forside-nr--3-2012.jpg
forside-nr--3-2012.jpg

Rykende ferskt Personal og Ledelse på vei!

Tema for denne utgaven er testverktøy og personaldata. Gå ikke glipp av Startours nye rekrutteringsprosess som har ført til at de treffer blink når de ansetter nye reiseledere. Les også Ann-Marit Lofthus sin historie om hvordan hennes psykiske lidelser har påvirket studietiden, jobb og karriere.

Publisert

Ann-Mari Lofthus har valgt å kjøre en åpen linje og sto frem med sin sykdom under TV-aksjonen ”Hjerterom” i 2004. Hun har også engasjert seg i Rådet for psykisk helse og i Fontenehuset.

I dag jobber hun som rådgiver i Akan i en engasjementstilling. Til høsten skal hun ut på arbeidsmarkedet igjen, hvis ikke engasjementet forlenges. Ann-Mari har hovedfag i historie, HR-studier fra Handelshøyskolen BI og mye arbeidserfaring. Likevel gruer hun seg til å bli jobbsøker. – Jeg har valgt å være åpen om sykdommen fordi jeg vet at det hjelpermange andre som sliter, men fremtidige arbeidsgivere trenger bare å gjøre et enkelt googlesøk for å finne ut om min bakgrunn. Fremdeles er psykiske lidelser et tabu for mange, sier hun til Personal og Ledelse.

Medarbeiderundersøkelser: Må gi synlige resultater

En medarbeiderundersøkelse gir viktig informasjon om hvordan det står til i dypet av virksomheten – men den har null effekt dersom den ikke følges opp med konkrete tiltak.

Prosessen for medarbeiderundersøkelser kan settes inn i et årshjul med ulike faser som bygger på hverandre.

NY SERIE: PÅ FLYTTEFOT

I vår nye serie, På flyttefot, skal vi følge Gjensidiges flytteprosess fra byggestart til de er godt plantet i nye lokaler i Schweigaardsgate 21 ved Oslo Sentralbanestasjon.

– I dag sitter vi på faste kontorer, på faste plasser sammen med faste kolleger. Ved det nye kontoret får vi ikke faste mønster i arbeidshverdagen. Vi har valgt en kontorløsning med soneinndelt fritt plassvalg (free seating) og «ryddig skrivebord» (clean desk). Eksempelvis betyr det at medarbeidere med ulik kompetanse, og som kanskje aldri har snakket særlig sammen, kan sette seg side om side. Disse vil få nye impulser fra hverandre og det tror vi er en fin gevinst, sier leder for HR Gjensidige Norge Mårten Skjøstad til Personal og Ledelse.

Etter at Startour utviklet en standardisert rekrutteringsprosess for hele Norden har turnoveren gått betydelig ned. Den gamle rekrutteringsmetoden er definitivt historie. Få med deg hele prosessen, som blant annet også innebærer et par runder med testing av jobbsøkere.

Friminutt med Bjørn Erik Thon i Datatilsynet.

Hva er personvernets største utfordring i dagens IT-baserte samfunn?– Arbeidsliv og personvern er et av våre seks viktigste satsningsområder. Grunnen er at muligheten for å innføre kontrolltiltak er blitt større og billigere. Det er nok en økende tendens til at ting skal måles og brekkes ned til spesifikke aktiviteter i løpet av en arbeidsdag, sier han til Personal og Ledelse.

Få også med deg Ole Iversens gjesteartikkel om hvordan bruk av arbeidspsykologiske tester bør brukes i forbindelse med rekruttering.

I tillegg kan du lese om hvorfor du som arbeidsgiver bør ha et bevisst forhold til alkoholbruk i jobbsammenheng, og hvordan dere sammen kan bli enige om grenser som fungerer.

Dette og mye, mye mer får du med deg i Personal og Ledelse nummer 3/2012. God lesning!

Powered by Labrador CMS