0511_personalogledelse
0511_personalogledelse

Rykende ferskt design på vei!

Vi har pusset opp fasaden og presenterer en helt ny og forbedret utgave av Personal og Ledelse. Les om hva som får balansekunstner Eskil Rønningsbakken til å gjøre det umulige mulig. Få også med deg det utradisjonelle prosjektet til DnB NOR som får sykemeldte tilbake i arbeid.

Publisert

Nytt design

Endelig kan vi presenterer en helt ny og forbedret utgave av Personal og Ledelse.

Vi håper du som leser liker vår nye profil. Innholdsmessig vil du denne høsten få mange spennende og interessante reportasjer om outsourcing, rekruttering, belønning og helse og arbeidsmiljø.

I Personal og Ledelse nr. 5/2011 får du blant annet:

Balansekunst:

Det kan se ut som Eskil Rønningsbakken utfordrer døden der han balanserer på en hylle over Trollveggen. Bak øyeblikkets kunst ligger et liv med forberedelser.

– Jeg trener i trygge omgivelser og starter med øvelser på bakken. Hvis mitt neste nummer er å gå 18 meter over et juv, starter jeg med samme line hjemme i hagen. Deretter flytter jeg den til en halv meter over bakken, og videre oppover, sier han til Personal og Ledelse.

– Mange har sagt at jeg ikke kan leve av å være balansekunstner. Nå har jeg gjort det siden 1997 gjennom selskapet Global Balancing. Det beviser bare at det er mulig å følge sine egne overbevisninger, sier Eskil.

Pro Bono Publico prosjekt i DnB NOR:

På arbeid for å bli frisk igjen!

Kreativiteten er stor når det gjelder gjenbruk av ting. Den er betydelig mindre når det handler om mennesker. DnB NOR har klart å tenke utenfor boksen. Derfor er Ulf Lund Halvorsen på vei tilbake til jobb.- Dette er så fjernt fra min vanlige jobb som overhodet mulig. Det krever konsentrasjon om ryddesaga her og nå, men etter arbeidstid kan jeg legge jobben fullstendig fra meg, sier Ulf Lund Halvorsen.

Tema: Personalsystemer og IKT

Det er for lengst slutt på den tiden da folk flest sendte jobbsøknader i A4 konvolutter og med en tykk bunke av attester og vitnemål vedlagt. I dag skjer det aller meste av jobbsøking på nettet.

Nettbaserte rekrutteringsverktøy kan forenkle hele rekrutteringsprosessen. Her får du noen gode råd om hva man bør tenke gjennom før et nytt system innføres.

Friminutt med: Ingrid Finboe Svendsen

– Jeg blir sjeldent provosert over norsk arbeidsliv, men jeg kan bli bekymret. Vi vet at 80 til 90 prosent har det bra på jobben og trives. Men så har vi 10 til 20 prosent som ikke har det bra og det gir dem ofte et helseproblem. Spørsmålet blir da; Hvorfor må vi vente til folk blir syk for at vi skal lære noe av det? spør Ingrid Finboe Svendsent i intervjuet med Personal og Ledelse.

I denne utgaven kan du også lese om hva våre psykologer skriver om det å lede når tragedien rammer oss. Juristene har satt fokus på regelendringene i forbindelse med oppfølging av sykemeldte, og hvilke krav det stiller til deg som arbeidsgiver.

Powered by Labrador CMS