forside nummer 7 personal 2013
forside nummer 7 personal 2013

Personal og Ledelse med fokus på rekruttering og testverktøy

I neste utgave kan du lese 10 gode råd for jobbintervjuet og om hvordan proffene gjennomfører intervjuet. Få også med deg hvordan det er å være expat i Norge, og hva Christian Ringnes mener om god ledelse.

Publisert

Utenlandsk arbeidskraft

I 2012 kom det 9600 arbeidsinnvandrere til Norge. Darrin Snider og hans familie stortrives i Norge selv om de har møtt på noen eksotiske rariteter.

Få med deg gode råd på veien når du skal ansette utenlandsk arbeidskraft.

Bruk av overvåkningskamera og opptak som bevis

Som følge av gjentatt manko på kassen mistenker du som arbeidsgiver at en av de ansatte underslår penger fra kassen. Opptakene fra overvåkningskameraet bekrefter mistanken din. I tillegg oppdager du at dette ikke er første gang. Heldigvis har du det på film. Du avslutter arbeidsforholdet med øyeblikkelig virkning ved å avskjedige arbeidstakeren.

10 gode råd for jobbintervjuet

Toppkandidatene er invitert inn på intervju. Nå gjenstår siste forberedelser til selve intervjuet. Her får du en fyldig temadel der du blant annet kan lese mer om hvordan du lager en kjøreplan, hva du ikke kan spørre om eller vektlegge. Les også om hvordan proffene gjennomfører jobbintervjuet.

Søker du etter de rette egenskapene?

Valg av ord i en stillingsannonse kan være avgjørende for om du får mange kvalifiserte søkere og treffer blink. Men meningsløse ord kan derimot gjøre at du får mange søkere der du ikke kan måle det du har søkt etter. Les mer om hva Ole Iversen har funnet i sine analyser av norske stillingsannonser.

Takler du stress eller blir du en dårlig leder når det koker på jobben?

Som leder er det viktig at du er bestemt, målrettet og disiplinert. Men i visse situasjoner der stress nivået stiger kan det tenkes at du mister grepet eller overdriver. Robert Hogen har forsket på atferd og kommet frem til 11 egenskaper som kan måles i forhold til ditt lederskap. Her får du svar på i hvilken grad dine gode egenskaper, er de samme under press, eller om du tenderer mot destruktiv lederatferd.

Christian Ringnes liker å ha mange prosjekt på gang samtidig. Ekebergparken har blitt en suksess langt over Christians egne forventninger. Les intervjuet der han snakker om prioriteringer i jobb, hva som gjør at du blir lagt merke til av sjefen og hvilke utfordringer han selv møter på som sjef i Eiendomsspar AS.

Hvordan vil du beskrive godt lederskap?

– Det handler om at folk vet hva de skal gjøre. På fint heter det vel å sette klare mål. Som leder må du i tillegg ha masse vilje og det må gjennomsyre alt du gjør. Så er det den gamle McKinsey regelen som gjelder, kunden først, så firmaet og til sist deg selv. Som sjef må du også leve etter dette, sier han til Personal og Ledelse.

Dette og mye, mye mer får du i årets nest siste utgave av Personal og Ledelse. Vil du se hvilke andre reportasjer vi har i nummer syv, kan du følge oss på våre Facebook sider ved å følge denne linken.

Får du ikke Personal og Ledelse i posten kan du bestille et abonnement her.

"
Powered by Labrador CMS