0515-personalogledelse
0515-personalogledelse

Personal og Ledelse 5/2015

På tokt med seilskuta Christian Radich sørger skipperen for at alle lærer seg toleranse, fleksibilitet, kommunikasjon og samarbeid.

Publisert

Her er et lite innblikk i hva du kan lese mer om i Personal og Ledelse nr 5/2015:

Leder: Service er å se kundens behov«Tenk hvis jeg hadde møtt en kundebehandler som så mitt behov den første gang jeg hinket inn på et apotek for å kjøpe polstring til mine nye krykker.»

Skap bedre balanse mellom jobb og arbeidsliv Mange synes at det er vanskelig å innfri alle kravene som stilles både på jobb og hjemme. Det finske Arbetshälsoinstitutet har samlet noen gode råd til arbeidsgivere som vil bidra til bedre balanse mellom arbeid og fritid.

Bruk sosiale medier smartere på jobbenEn bedrift blir ikke flink på sosiale medier om ikke medarbeiderne er det.

På speed date med direktøren Statsbygg har valgt en utradisjonell metode for å engasjere de ansatte i strategiprosessen: Speed dating.

Kompetanseutvikling må gi resultater Opplæring handler til syvende og sist ikke om medarbeideren; det handler om kunden.

Får ikke ytre seg om jobben En ny forskningsrapport viser at rundt 3 av 10 har en arbeidskontrakt med pålagt taushetsplikt, eller føler at ledelsen krever taushet i jobbsammenheng.

Tydelig ledelse til sjøs På tokt med seilskuta Christian Radich sørger skipperen for at alle lærer seg toleranse, fleksibilitet, kommunikasjon og samarbeid.

Rekrutteringstokt til havsFor tredje år på rad har Deloitte arrangert en rekrutteringstur med Christian Radich. Av 80 søkere får 25 kandidater bli med på tokt med seilskuta.

Friminutt med Alexandra Bech Gjørv – Søk resultatansvar tidlig, er Alexandra Bech Gjørvs råd til unge ledere. Hun angrer på at hun ble sittende med nesen i lærebøkene i stedet for å reise til Berlin da muren falt.

Psykologene: Dilemmaer i ledelse Hvor mye kan en leder kreve av en medarbeider som har det vanskelig hjemme?

Jus og ledelse: Hvem skal vi permittere?Lovgiver har nylig gjort det økonomisk mer gunstig for arbeidsgiver å permittere. Men selv om redusert lønnsplikt har gjort det enklere, kan valget av hvilke arbeidstakere som skal miste lønn og arbeidsoppgaver for en periode fortsatt være vanskelig å ta.

Advokaten svarer- Gir kosmetisk operasjon rett til sykelønn? - Lønn og pensjon ved sykmelding - Vi får besøk av Datatilsynet - Hvordan skal vi forberede oss?- Kan jeg sykmelde meg på grunn av arbeidskonflikt?

Lønn og pensjon - Sesongarbeidere - A-rdningen - Kilometergodtgjørelse- Konkurranse med pengegevinst på arbeidsplassen

Aktuelt - Nyheter og tips Fornøyde arbeidstakere er mer produktive 24 000 arbeidsulykker i 2014 Slutter på grunn av manglende fleksibilitet Nye minstelønnssatser Flest kvinnelige leger Norske forskere lager intelligente klær Felles kontroll av byggeplasser gir resultater Svettelukt er mest plagsomt Slik får dere medarbeidere tilbake i jobb Viktig å motivere til nyskaping Gode råd gir færre sykmeldinger Arbeidsledige har dårligere helse enn de hevder Kolleger likner hverandre Arbeidsgiver kan nekte sykmeldte utenlandsreiseVil ha motiverende og målrettede ledere

HR-NyttNyheter fra HR Norge

PersonalmarkedetBedriftsoversikt

Powered by Labrador CMS