Forside Personal nr 7 2012
Forside Personal nr 7 2012

Nytt Personal og Ledelse på vei!

Årets nest siste utgave av Personal og Ledelse er like om hjørnet. Les om hvordan menn takler nedbemanning langt dårligere enn kvinner. Få også med deg de 12 beste frynsegodene som reduserer stress i hverdagen, og hvordan lønn kan brukes for å øke prestasjoner.

Publisert

Årets vinner av Kunsten å lede: Øyvind Christoffersen

Hvilken erfaring i arbeidslivet har du lært mest av, og hvorfor?– Da jeg var en relativt ung leder i Hewlett-Packard møtte det norske IT-markedet “veggen”. Samtidig som vi var i ufase med verden og markedene utenfor Norge. Hovedkontorets ledelse forsto ikke helt hvorfor situasjonen var som den var i Norge, og vi ble viet veldig mye negativ oppmerksomhet. Det å komme gjennom denne vanskelige tiden, sammen med lederkolleger, og se at det var en vei ut av problemene ga meg nyttig og viktig erfaring. Det gjorde meg trygg på at uansett hvilken situasjon jeg havnet i senere, så var det viktig å bevare roen og ikke miste synet for mulighetene.

Når far blir arbeidsledig: KRISE

Nedbemanning rammer ikke bare den som mister jobben. Mange familier betaler en høy pris. Dette gjelder særlig hvis far blir arbeidsledig. Hvis mor mister jobben er situasjonen snarere tvert om.

Ansiennitet eller prestasjon?

I mange bedrifter er det ansiennitet som avgjør lønnen. Slik er det ikke i IT-firmaet HP. Den årlige evalueringen av medarbeiderne er avgjørende for belønning og karrieremuligheter.

– For å trives i et selskap som HP må man like å få og gi tilbakemeldinger, svarer HR-direktør Yvonne Fosser i HP, på spørsmålet om hva de ansatte synes om å få lønnen fastsatt basert på en vurdering av den enkeltes prestasjoner.

Slik sparer du ansatte for en stressende hverdag

Vaskehjelp, sommertid, transport og barnepass gjør livet lettere for mange ansatte. Vi har sett nærmere på hvilke frynsegoder som gir dine medarbeidere mere tid og bedre økonomi. Få også med deg topplisten over de 12 mest stressreduserende frynsegodene.

Gjensidige på flyttefot del 5:

IKT- utfordringer:

Mens Gjensidiges ledere og ansatte er bekymret for IKT implementeringer, er IKT direktørens største utfordring at bygget må stå ferdig til avtalt tid.

Dette og mye, mye mer får du med deg i neste utgave av Personal og Ledelse. God lesning!

Powered by Labrador CMS