Forside Personal nummer 6 2012
Forside Personal nummer 6 2012

Fokuser på det du kan gjøre noe med

Birgit Skarsteins ulykke i Malaysia endret livet totalt. Leggbeina ble kuttet og komplikasjoner i ettertid har ført til et liv i rullestol. Men det gjør henne ikke mindre oppegående, tvert imot. Les mer om Skarsteins tøffe møte med virkeligheten i siste utgave av Personal og Ledelse.

Publisert

– Skaden jeg har fått er en del av livet, men det er ikke selve livet, sier hun i et intervju med Personal og Ledelse.

Birgit har engasjert seg for å øke forståelsen for funksjonshemmedes møte med arbeidslivet.

– Man må tenke på arbeid som en del av det helseforebyggende arbeidet. Å vite at man bidrar til fellesskapet er en grunnpilar i identitetsforståelsen. Men arbeidsgivere vil sikre seg. De vil gjøre trygge ansettelser og da blir funksjonshemmede ofte valgt bort, sier Birgit Skarstein.

Dyrk medarbeidernes styrker!

– Stadig mer internasjonal forskning viser at vi bør bruke tid og krefter på å bli enda bedre i det vi har talent for, og bruke dette til å mestre nye utfordringer, sier Karoline Kopperud i Assessit. Hun tok nylig doktorgraden i organisasjonspsykologi og ledelse ved Handelshøyskolen BI.

Strukturert intervjuteknikk:

Forfatter og psykolog Espen Skorstad mener et strukturert intervju er dobbelt så treffsikkert sammenlignet med et ustrukturert jobbintervju.

Les også om de 12 typiske fallgruvene ved jobbintervjuet som Espen Skorstad beskriver i sin bok Rett person på rett plass.

Ny forskning:

For å sikre seg de beste kandidatene i HR-faget har rekrutteringsselskapet Randstad, i samarbeid med testleverandøren cut-e, startet en studie for å kartlegge kritiske kompetanseområder for HR personell. Arbeidet det kommende året består i å finne ut hvilken adferd og kompetanse gode HR ledere og medarbeidere bør besitte for å lykkes i HR jobben. På sikt er målet å lage en valid HR-test, samt å kunne bruke eksisterende personlighets- og evnetester på en mer effektiv måte.

– Når vi har rundt 100 kandidater eller nyansettelser som har vært gjennom denne prosessen, har vi et stort nok underlag til at det vil være statistisk valid for en kompetansemodell, forklarer Øyvind Sæther.

Gjensidige på flyttefot del 4:

– Hvordan skal vi få samtlige medarbeidere til å forestille seg nye høyteknologiske arbeidsformer? Vil IKT løsningene sikre operativ drift fra dag en? Og vil vi klare å gå «naken» inn med et åpent sinn med hver vår pc under armen, uten å ta med papirer? Spør konsernsjef Helge Baastad i det vi møter han i øverste etasje på Sollerud.

Friminutt med Herman Friele:


Hva er det som gjør deg irritert?

– Slappe folk som ikke gidder gjør meg forbannet. Av og til har vi en for stor porsjon av norsk middelmådighet som sier: Er det ikke greit nok? Nei, greit er ikke nok. Det blir for passivt. Det resulterer i at noen må yte mer enn andre. Det gleder meg alltid å se folk som yter mer enn det som forventes, sier Herman Friele i et intervju med Personal og Ledelse.

I tillegg til dette kan du lese om personvernutfordringer i arbeidslivet, om hvordan du lykkes med refreanseintervjuet og mye, mye mer. God lesning!

-----------------------

Har du leder- eller personalansvar?

Bestill et abonnement på Personal og Ledelse i dag!

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig fagstoff for deg som har personalansvar og for deg som leder og utvikler mennesker.

"
Gjør som 40 000 andre ledere, få med deg siste nytt om:

- Leder- og organisasjonsutvikling - Rekruttering og utvelgelse- Kompetanseheving

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken.

"
Powered by Labrador CMS