– Vi har rota det til for de unge

Etter braksuksessen med «Helt konge!» har Øystein Pettersen nå skrevet boka «Helt deg!» til de unge.

– Jeg ville skrive den boka som ikke fantes da jeg var ung, og skulle ta mine valg, sier Øystein «Pølsa» Pettersen.

I boka «Helt deg!» henvender den tidligere olympiske mesteren seg først og fremst til de unge. Han håper boka vil bidra til selvsikkerhet rundt valgene de tar og hvilken retning de ønsker på eget liv.

– Jeg mener vi har rota det til for de unge. Jeg tror situasjonen unge mennesker står i er vanskeligere enn noen gang. Samfunnet serverer ungdom et forskrudd bilde på hva det vil si å lykkes, og det blir ikke bedre av at unge mennesker er under konstant angrep av likes og kommentarer i sosiale medier.

Pølsa slår et slag for å redefinere suksessbegrepet. Dette er et av de viktigste temaene i boka.

– Suksess måles ofte i medaljer og penger på konto. I mitt hode er dette resultater. Jeg digger gode resultater og jobber hardt for oppnå dem sjæl, men gode resultater er ikke nødvendigvis sidestilt med suksess.

Pettersen mener vi som samfunn har et felles ansvar, og at det hviler et ekstra ansvar på foreldrene.

– Jeg er far selv, og jeg er dessverre redd for at vi foreldre er dårlige forbilder. Vi jager i våre egne hamsterhjul på jakt etter status og staffasje, og viser det til unga våre. Vi kjenner innerst inne at det ikke føles som suksess, men fortsetter likevel, sier han.

Tobarnsfaren fra Groruddalen håper å gjøre en forskjell. Han tror at boka vil være like viktig og relevant for voksne som for de unge.

– Vi har vært gjennom den samme indoktrineringen vi sender de unge gjennom. Vi er opplært til å være reaktive konsekvenser av omgivelsene våre, fremfor å ta aktive valg mot egen lykke. Jeg håper alle voksne leser denne boka fordi jeg oppriktig tror at det vil gjøre oss til bedre rollemodeller.

(Gode Dager/NTB Kommunikasjon)

Powered by Labrador CMS