Silje Allerød og Veronica Skorge er begge med på "Girl Power Initiative" som skal løfte kvinner opp og frem i ABAX og teknologi-sektoren.

Løfter kvinner i teknologi

Flere kvinner inn i toppledelsen er et av målene med «Girl Power Initiative» som skal få kvinner opp og frem i ABAX og teknologi-sektoren generelt.

Publisert

40 % av de ansatte i ABAX er per i dag kvinner, men kun 2 av disse er i ledelsen. Dette har ABAX nå tatt aktive grep for å gjøre noe med. Programmet «Girl Power Initiative» skal finne og utvikle kvinner med lederegenskaper som jobber i ABAX, og på sikt ønsker ABAX et lederskap og en organisasjon som er jevnere når det kommer til kvinner og menn i alle stillinger.

– Vi har satt i gang dette for å få flere kvinner opp og frem i selskapet. Forskning viser at grupper som både inkluderer kvinner og menn både er mer intelligente og mer lønnsomme, sier Bruce Atle Karlsen, Chief Performance Officer i ABAX, og fortsetter;

– Kvinner er også generelt bedre på å se de tre forskjellige perspektivene i et selskap; kundene, de ansatte og eierne.

Initiativet er et ettårig program hvor deltakerne får mulighet til både å utvikle seg profesjonelt og personlig. Det inkluderer blant annet styremedlemskap i et av ABAX` datterselskap og andre ledelsesoppgaver.

Alle kvinnelige ansatte i ABAX kunne søke programmet, og andre ansatte kunne også nominere en kollega. 16 kvinner i alderen 24 til 46 år ble til slutt valgt ut.

– Jeg søkte på Girl Power Initiativ fordi jeg ønsker mer kunnskap om hvordan det er å sitte i styret i et stort selskap som ABAX. Jeg er nysgjerrig og vil lære mer om hva slags oppgaver de har og hva slags beslutninger som tas der, sier Silje Allerød, en av deltakerne på programmet.

Veronica Skorge er også utvalgt til programmet.

– Jeg har vært i ABAX i over 9 år og for meg er det viktig med selvutvikling og nye erfaringer, samt det å ha noen mål å strekke meg etter. Dette er et program jeg ser veldig frem til og håper både jeg og ABAX kan dra nytte av,

Bruce Atle Karlsen forteller at programmet så langt har vært en suksess:

– Dette har blitt tatt veldig godt imot, og jeg gleder meg til å se hvordan ledertalentene utvikler seg og bruker sin nye kunnskap til å ta en ny rolle både i stillingen sin og i selskapet som helhet.

Powered by Labrador CMS