Konsulenter
Konsulenter

Revisjon stiger i status

Universums globale spørreundersøkelse blant 130 000 teknologi- og businesstudenter viser at økonomene helst vil jobbe blant de fire revisjonsselskapene KMPG, Ernst & Young, PricewaterhouseCoopers og Deloitte. øverst på listen står fortsatt Google.

Publisert

Revisjon tilbake

Etter et kort kjærlighetsforhold til IT bransjen, ser vi en klar global trend i at arbeidsgivere innen revisjon gjenvinner sin status blant økonomer. De blivende økonomene ser ut til å bli mindre tiltrekket av finans-, konsulent- og olje- og gassektoren.

Google fortsatt på topp

Blant ingeniører er IT-selskapene fortsatt dominerende. Arbeidsgivere som Google, Microsoft og IBM beholder sine posisjoner og utfordres umiddelbart av Sony, som hopper opp på en fjerde plass.

Nykommeren Apple trinnet direkte inn i topp ti som er sterkt dominert av amerikanske selskaper. Japanske Sony og tyske gigantene som BMW og Siemens er den eneste ikke-amerikanske selskaper blant de ti mest attraktive arbeidsgivere blant ingeniører.

Satser på employer branding

Multinasjonale virksomheter er i økende grad klar over nåværende og framtidige utfordringer som oppstår i sammenheng med en nedadgående arbeidskraft.

For å sikre og tiltrekke seg dyktige medarbeidere i fremtiden og opprettholde sin konkurranseevne, er det nødvendig å ha en godt utviklet employer branding strategi. Virksomhetene som lykkes i å tiltrekke seg neste generasjon av topptalenter er presentert i rangeringslisten over mest attraktive arbeidsgivere.

Topp 10 innen økonomi

1. Google (1)

2. KPMG (8)

3. Ernst & Young (5)

4. PricewaterhouseCoopers (2)

5. Deloitte (10)

6. Procter & Gamble (6)

7. Microsoft (3)

8. The Coca-Cola Company (13)

9. J.P. Morgan (7)

10. Goldman Sachs (4)

Topp 10 innen teknologi

1. Google (1)

2. Microsoft (2)

3. IBM (3)

4. Sony (7)

5. BMW (4)

6. Intel (5)

7. General Electric (6)

8. Siemens (8)

9. Procter & Gamble (10)

10. Apple (ny)

2009 års rangering er plassert i parentes. Se den fullstendige listen her.

Bestill et abonnement på Personal og Ledelsei dag. Enkeltutgav er av Personal og Ledelse kan du kjøpeher.

"
Powered by Labrador CMS