22 ledertalenter fra hele landet er håndplukket til å delta på
22 ledertalenter fra hele landet er håndplukket til å delta på "Leder for en dag".

Unge lederspirer får være toppsjef for en dag

De er løsningsorienterte, endringsvillige og kreative ungdommer. De er lederspirer med praktisk ledererfaring i ryggsekken. De er 22 håndplukkede ledertalenter som får skygge kjente toppsjefer fra norsk næringsliv, til og med to nytilsatte statsråder deltar når «Leder for en dag» går av stabelen 2. november.

«Leder for en dag» er et årlig initiativ fra Ungt Entreprenørskap.

– Vi ønsker å gi elever og studenter en tygg arena for trening og læring før de skal ut i det virkelige arbeidslivet. Gjennom «Leder for en dag» får de god veiledning, verdifull ledertrening og et viktig nettverk på veien videre. Derfor er vi veldig takknemlig overfor de lederne og bedriftene som stiller opp for ungdommene og gir dem inspirasjon til en fremtidig karriere, forteller en engasjert Grete Ingeborg Nykkelmo, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.

Brobygger skole/arbeidsliv

Forrige skoleår etablerte over 13.000 elever og studenter ungdomsbedrift eller studentbedrift i regi av Ungt Entreprenørskap. De 22 ledertalentene som deltar på «Leder for en dag» er plukket ut basert på sine prestasjoner i dette arbeidet, og blir koblet opp mot en toppleder fra et relevant selskap eller organisasjon. Og i “Leder for en dag” som i Ungt Entreprenørskaps programmer for øvrig er det full likestilling med like mange jenter som gutter.

– Det er en utrolig motivasjon for de unge ambisiøse talentene at toppledere fra næringsliv, organisasjoner og politikk velger å bruke tid på dem, følge dem og gi dem tips og råd på veien videre. Ungt Entreprenørskap er en brobygger mellom skole og arbeidsliv, og det er nettopp det vi gjør også denne dagen, forteller Nykkelmo.

Fakta om Ungt Entreprenørskap

Ungt Entreprenørskap er en ideell, landsomfattende organisasjon som sammen med utdanningssystemet, næringslivet og andre aktører jobber for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv.

Ungt Entreprenørskap er en brobygger mellom skole og arbeidsliv, og programmene i skolen gjennomføres i nært samarbeid med det lokale arbeids- og næringsliv. Deres aktiviteter når årlig ca. 120.000 elever og studenter fra grunnskole til høyere utdanning med programmer om entreprenørskap, økonomi og jobbtrening.

Les mer om kandidatene på www.ue.no.

(Ungt Entreprenørskap/NTB Kommunikasjon)

Powered by Labrador CMS