Kvinne bak PC

Lokker kvinner inn i toppstillinger

Universitetet i Tromsø har som mål at kvinneandelen i toppstillinger skal økes til 30 prosent innen utgangen av 2013. Rekrutteringen vil skje gjennom en ordning med prøve-evaluering.

Publisert

Ill.foto: Colourbox.

– Vi er midt i prosessen med å utforme ny handlingsplan for likestilling. Ett av tiltakene vi kommer til å satse på, er tilbud om prøveevaluering for kvinner i førstestillinger , forteller Curt Rice, prorektor ved Universitetet i Tromsø til nettsiden Kjønnsbalanse i forskning. Kvinnene blir oppfordret til å utforme en søknad om opprykk til professor eller dosent. Deretter blir søknaden bedømt og kvinnen får tilbakemelding om hvor mye de har igjen til opprykk.

Menn våger mens kvinner venter

Rices erfaring er at menn søker om opprykk når de tror de har en sjanse, mens kvinner venter til de er helt sikre.

- Vi håper ordningen med prøveevaluering vil få kvinnene til å søke om opprykk tidligere.

Tidligere tester ved universitetet viser at de kvinnene som har søkt og fått prøve-bedømmelser har vært næmrere et opprykk til professor enn de på forhånd hadde trodd.

Ledelsen ved universitetet har sendt brev til alle instituttene og bedt dem finne ut hvilke kvinner som snart kvalifiserer til toppstillinger.

Jakter på aktuelle kvinner

Universitetet setter også i gang tiltak for å rekruttere kvinner utenfra.

– Derfor anbefaler vi nå at det skal opprettes en letekomité ved hver utlysning til professor- og dosentstillinger. Komiteens mandat er å finne aktuelle kvinnelige søkere, forteller Rice.

Målsetningen om at kvinneandelen i toppstillinger skal økes til 30 prosent står i universitetets handlingsplan for 2009 til 2013. Da handlingsplanen ble vedtatt, var andelen kvinner i toppstillinger 22 prosent.

(Kilde: kifinfo.no)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken. Enkeltutgaver av Personal og Ledelse kan du kjøpeher.

"
Powered by Labrador CMS