Tabbene som diskvalifiserer jobbsøkere

Å virke uinteressert under et intervju er den sikreste måten å utelukke seg selv fra jobben, ifølge en undersøkelse blant britiske HR-folk.

Publisert

Les også: Jobbsøkernes største tabber

Det er det britiske rekrutteringsselskapet CarreerBuilder.co.uk som har spurt arbeidsgivere og HR-folk hva som er de vanligste tabbene en jobbsøker kan gjøre på intervjuet og som fører til at man ikke lenger regnes som aktuell for stillingen.

62 prosent av de spurte sier at den mest alvorlige tabben, som sender folk ut av vurderingen, er å virke uinteressert på intervjuet.

Arroganse og baksnakking

Å virke arrogant er heller ikke noe sjakktrekk hvis man skal vinne arbeidsgiverens tillit. 49 prosent av de spurte sier at dette er den verste feilen søkere kan begå.

44 prosent mener derimot at det verste - og som utelukker kandidaten fra å komme i vurdering - er å snakke negativt om en nåværende eller tidligere arbeidsgiver.

Bryter kleskodene

42 prosent mener at upassende klær hører med til de fatale tabbene. Unøyaktige svar rangeres av 35 prosent som en generaltabbe, mens 25 prosent vil sortere ut kandidater som ikke er i stand til å stille gode spørsmål under intervjuet.

"
Powered by Labrador CMS