Skanskas sikkerhetsuke i gang

HMS: Denne uken vil 43 000 av Skanskas egne medarbeidere og 200 000 ansatte hos selskapets samarbeidspartnere delta i byggebransjens største sikkerhetskampanje.

Publisert

Ansatte på 10 000 prosjekter i ti land forplikter seg til å bedre sikkerheten og ta vare på alle som jobber i en næring som fortsatt rammes av alt for mange skader og ulykker.

Skanska setter sikkerheten til alle som arbeider på sine prosjekter først. For å unngå skader og ulykker må de planlegge og tilrettelegge for sikker og effektiv produksjon. Samtidig er det også viktig at hver enkelt har riktig fokus når arbeidsoppgavene utføres. En forutsetning for å klare dette, er at man har det bra og trives på jobben.

Trivsel gir verdiskapning
Sikkerhetsuka har gjennom de siste tretten årene blitt en bærebjelke i sikkerhetskulturen til Skanska. I år setter selskapet ekstra fokus på trivsel på arbeidsplassen og hvordan det påvirker sikkerheten.
- En åpen og inkluderende arbeidsplass gjør at folk har det bra og trives på jobb. Da skaper vi gode resultater sammen – både på sikkerhets- og økonomisiden. Alle skal reise hjem trygge etter at arbeidsdagen er over med følelsen av at de har vært med på å skape verdi, både for Skanska og for samfunnet vi er en del av, sier administrerende direktør Ståle Rød.

Gode rutiner og sunne holdninger
Kombinasjonen av håndfaste aktiviteter og tiltak, sammen med gode holdninger, er avgjørende hvis selskapet skal nå målet om null skader og ulykker på våre byggeplasser.
- Sikkerheten vår er i stor grad påvirket av rutiner, systemer og planlegging, men skal vi lykkes med sikker og effektiv produksjon, krever det at vi har hodet med oss i jobben vi gjør. Derfor er det viktig at alle tar ansvar, og engasjerer seg i at arbeidsdagen blir sikker og effektiv, både for oss selv og våre kollegaer, sier HMS- og Kvalitetsdirektør i Skanska, Peer Christian Anderssen.

På mer enn 100 prosjekter og kontorer rundt om i Norge vil markeringen av Sikkerhetsuka 2017 sette sitt preg, i form av arrangementer, øvelser og oppgaver. Blant aktivitetene som gjennomføres i løpet av Sikkerhetsuka inngår beredskapsøvelser, sikkerhetssamtaler, hundretalls sikkerhetsinspeksjoner, gjennomføring av sikker jobbanalyse (SJA), omfattende kursvirksomhet og diskusjoner om sikkerhet.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS