stress_colourbox
stress_colourbox

Perfeksjonisme kan gjøre deg utbrent

Stresser du for å bli ferdig med alt i rett tid samtidig om alle arbeidsoppgaver må være perfekt utført? Da står du i fare for å bli utbrent.

Publisert

(Ill.foto: Colourbox)

Det kommer frem i en ny studie som forskere ved University of Bath og York St John University står bak. Studien er nylig publisert i tidskriftet Personality & Psychology.

Perfeksjonisme handler i stor grad om personlighetstrekk som omfatter svært høye personlige standarder kombinert med en god dose selvkritikk. En perfeksjonist bruker mye tid og energi på å løse oppgavene best mulig, samtidig blir de aldri helt fornøyd.

Forskningen viser nå at personer som drives av perfeksjonisme står i fare for å bli utbrent. Det er en tilstand som oppstår på grunn av kronisk stress over tid som gir seg utslag i ekstrem trøtthet, manglende evne til å prestere og i verste fall likegyldighet.

Forskerne peker på at det moderne arbeidsliv i økende grad fokuserer på prestasjoner og resultater. Det gjør at stadig flere medarbeidere i større grad opplever stress på jobben. Når perfeksjonistene ikke klarer å leve opp til de forventninger og krav som stilles, forverres deres arbeidshverdag. Det kan gi seg utslag i en rekke følelsesmessige problemer konkluderer forskningen med.

Les mer om forskningen her.

"
Powered by Labrador CMS