Rica Ishavshotel Tromsø1
Rica Ishavshotel Tromsø1

Nye hotellrutiner reduserer sykefraværet

Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson besøkte fredag 31. januar IA-bedriften Rica Ishavshotel i Tromsø, hvor ledelsen har tatt grep for å få ned sykefraværet.

Publisert

<em>Statsråd&nbsp;Eriksson sammen med HR-sjef Magnar Slåtto ved Rica Ishavshotel i Tromsø.
Foto: ASD</em>

I tillegg til tett oppfølging av de ansatte har bedriften vektlagt sosiale idrettsarrangementer og trening. Nye rutiner for renholderne er også blant de tiltak som har gitt positiv effekt.

Tunge løft- Værelsesbetjentene har mange tunge løft. I tillegg følte noen seg utrygge da de gikk alene på rommene. Vi la om slik at de jobber to og to sammen. Det gjør arbeidet mye lettere, og vi ser resultater, sier direktør Ulf Johansen.

Statsråden var imponert over hvor enkelt det faktisk kan være å re opp en seng - dersom man hjelper hverandre.

- Dette bruker jeg en halv time på! utbryter han mens to ansatte rer en seng i lyntempo.

Overføringsverdi Tredje kvartal i fjor var sykefraværet ved hotellet nede i 3,2 prosent. -Dette har helt klart overføringsverdi til andre, sier statsråden og legger til:

- Nøkkelen til å få ned langtidsfraværet ser ut til å ha vært god ledelse, at man er tett på de ansatte, ser deres behov, og at det er lagt vekt på det sosiale.

Tett på- Da jeg var i opplæring på hotellet hadde jeg noen dager hvor jeg rydda rommene. Jeg fikk nesten senebetennelse bare på den korte tiden. Vi følger tett med på hvordan jobben er for de ansatte og har ergonomiterapeuter inne. Sammen med det sosiale vi har fått til, tror jeg det er med på å gjøre hotellet til et bedre sted å jobbe, sier Slåtto.

Powered by Labrador CMS