glad-arbeidstaker-ill.clbx
glad-arbeidstaker-ill.clbx

Historisk lavt sykefravær for NHO medlemmer

NHOs medlemsbedrifter kan vise til et historisk lavt nivå på sykefraværet. I andre kvartal var nivå på 5,4 prosent, noe som er en nedgang på hele 22 prosen siden 2001 og 1,7 prosent sammenlignet med 2. kvartal 2012.

Publisert

(Ill.foto: Colourbox)

- Resultatet er svært gledelig og viser at NHOs medlemsbedrifter har tatt ansvar og jobbet godt med sykefraværet, sier Lars Jacob Hiim, avdelingsdirektør for arbeidsliv i NHO

- Vi vet at vi ikke kan hvile på laurbær når det gjelder å holde et lavt sykefravær, for dette er et kontinuerlig arbeid over tid.

Hiim understreker at det i forbindelse med forhandlinger om ny IA-avtale, er viktig å ta hensyn til endringer bedriftene våre har meldt behov.

–Våre medlemmer har vært svært tydelige på at de ønsker mindre byråkrati blant annet ved innrapportering til NAV og utløsing av tilretteleggingstilskudd til bedrifter som står på og oppnår resultater. Dette er tiltak som vil gjøre hverdagen lettere for bedriftene, noe som vil spare både dem og samfunnet for unødvendige kostnader, sier Hiim.

(NHO)

"
Powered by Labrador CMS