Trening kvinne cb860623
Trening kvinne cb860623

Fysisk aktivitet forlenger livet

Vær fysisk aktiv i fritida. Det forlenger livet - uansett hva slags arbeid du har. Det kommer frem i en ny dansk undersøkelse.

Publisert

(Ill.foto:Colourbox)

Anleggsgartner, lærer, tømrer eller sosialrådgiver. Uansett om jobben er stillesittende eller fysisk krevende, er det positivt å være fysisk aktiv i fritida, skriver Det Nationale Forskningssenter for Arbejdsmiljø (NFA). Fysisk aktivitet reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer og for tidlig død. En aktiv livsstil forlenger livet med flere år, viser analysen av data om 16 327 personer fra Østerbro-undersøkelsen.

Også fysisk arbeid

Forskerne viser også til at risikoen for å dø av en hjertesykdom er høyere blant menn hvis de har et fysisk krevende arbeid. Risikoen går ned for både menn og kvinner hvis de er fysisk aktiv i fritida - uansett om du er fysisk aktiv på arbeidet eller ei.

Risikoen reduseres med 6-38 prosent ved moderat fysisk aktivitet – alt etter hvor fysisk krevende arbeidet er. Høy fysisk aktivitet reduserer risikoen med 11- 44 prosent.

Om undersøkelsen

Østerbro-undersøkelsen er en befolkningsundersøkelse av mer enn 24 000 menn og kvinner på 20 år og eldre. Hovedformålet med undersøkelsen er å følge utviklingen av hjerte- og karsykdommer i befolkningen, og å sammenlikne utviklingen med kjente og nytilkomne risikofaktorer, som overvekt, mangel på mosjon, røyking, blodtrykk mm. Du kan lese mer om undersøkelsen her.

(Det Nationale Forskningssenter for Arbejdsmiljø)

"
Powered by Labrador CMS