colourbox_trim
colourbox_trim

Trening øker hjernekapasiteten

Ny australsk forskning viser at ansatte som går 10 000 skritt om dagen og trener på treningsstudio tre ganger i uken, kan gi sin arbeidsgiver opp til 14 000 kroner i økt produktivitet per år, sammenlignet med ikke-aktive kollegaer.

Publisert

Ill.foto: Colourbox.

En klinisk studie i regi av Body-Brain Performance Institute, i samarbeid med Swinburne University Brain Sciences Institute i Australia, overvåket 40 ansatte fra programvareselskapet SAP i Melbourne.

Undersøkelsen, som gikk fra april til juni, fant en direkte kobling mellom fysisk form og de ansattes prestasjoner i jobben. Produktivitetsøkningen ble i dette prosjektet beregnes til kr 14 000 per år per ansatt.

De ansatte ble overvåket i en 8-ukers periode der de ble delt inn i to grupper som begge fikk skrittellere. En gruppe ble bedt om å gå 10 000 skritt om dagen og dra til treningsstudioet for tre styrketrenings økter per uke. Den andre ble bedt om å gå det daglige gjennomsnittet for en kontoransatt, 2000-3000 trinn om dagen.

Professor Paul Taylor, som ledet prosjektet, mener forskningen viser at det er en veldig klar sammenheng mellom fysisk form og hjernens funksjon og et redusert stressnivå på jobben.

Resultatene fra studien bekreftet en markert forbedring i de ansattes humør i gruppen som startet med mosjon.

Den samme gruppen viste 4 prosent økning i hjernens funksjon. De ble blant annet målt på muligheten til å planlegge, hukommelse, evne til å ta avgjørelser, holde seg våken, stress og aggresjons nivå. Målingene ble gjort ved hjelp nevropsykologiske tester utviklet av Swinburne Instituttet.

Taylor sier funnene bekrefter tidligere studier som viser en tydelig økning i følelsen av lykke, produktivitet og kognisjon. Han mener derfor at arbeidsgivere i større grad bør utnytte de fordelene mosjon gir.

Powered by Labrador CMS