Som verdens mest innholdsrike tapasmåltid

Publisert

FAGBOK

Hans Andreas Tvedt

SPRÅKETS LØSE FUGLER

Utgitt første gang 2019 – denne utgaven 2021

262 sider – heftet

Cappelen Damm

Denne boka er det mulig å bli helt frelst av – helt fra start. Vel å merke hvis du liker språkets finurlige oppbygging og ofte kronglete sammensetning. Her får du servert språklige selvfølgeligheter som du alltid har hørt, og alltid sett at andre har benyttet seg av – ja, du har sikkert gjort det selv også – men som du kanskje (mest sannsynlig) ikke har forstått hva innebærer eller betyr.

Forfatteren gjør den jobben som sikkert andre har gjort før, men ikke med dette blikket og gjennom dette utvalget av faste uttrykk og mer eller mindre utslitte fraser.

Tenk deg at du endelig skal få vite hva «alle gode ting er tre», «vekk som en sviske», «bjørnetjeneste» og «i grevens tid» egentlig betyr! For en åpenbaring – bare gjennom disse fire hverdagslige begrepene som har vært med oss i generasjon etter generasjon.

Tvedt har så mange på lager at dette er som å bli servert verdens mest innholdsrike tapas-måltid. Du blir fristet til å smake på alt, og alt smaker godt. Her har han «skutt gullfuglen» og det er bare å forvente at leseren blir «helt i hundre».

Ikke minst er den nyttig, dersom du selv havner i situasjoner der du skal krydre språket ditt. Da er det en stor fordel å vite hva uttrykket du er i ferd med å bruke, faktisk betyr. Helt nødvendig som oppslagsverk.

Powered by Labrador CMS