Glasstaket skal sprenges på FBI conference

I de siste to ukene har kvinner over hele verden vist mot ved å dele sine historier i media og på sosiale medier. - Om det finnes et glasstak eller andre barrierer som hindrer kvinner å gjøre suksess, så skal vi knuse det denne uka på FBI Conference, sier Nina Hanssen, forfatter og gründeren bak den årlige konferansen som samler kvinner fra hele landet i Oslo.

Publisert

FBI Conference ble startet i 2014 når Nina Hanssen overtok konferansen "Damefeber" som ble arrangert årlig under Oslo Innovation Week.
– Det finnes mange konferanser for gründere, men ingen som har kun kvinner og kvinners behov som næringsdrivende og gründere som tema. Vi trenger rett og slett en møteplass hvor vi får inspirasjon, motivasjon og treffer hverandre. Her gjør vi hverandre gode, fortsetter Hanssen.

En mann på scenen
Onsdag morgen åpner hun og resten av FBI-teamet som alle jobber frivillig for å skape et møtested for kvinner som vil noe mer. Det er tradisjon at konferansen har en mann på scenen. Den første mannen på scenen var Per Fuggeli. Årets mann er professor Arne Krokan.

– I tillegg har vi i år fått en mann bluespoet og radiomann Jan Christian Nordahl som skal hjelpe oss bak scenen, men ellers er det bare kvinner som står bak konferansen. Dette er en non-profit organisasjon som har som mål å løfte alle kvinner opp og fram, sier hun, som i tillegg til å være grunder, er journalist i LO Media og forbundsleder i LO. Hun understreker at dette er en konferanse med matnyttig innhold.

Topptung konferanse
Hanssens sier at siden starten har dette vært en topptung konferanse som skiller seg ut fra mange andre gratisarrangement.
- Det som skiller denne konferansen er at vi alltid plukker ledere fra øverste hylle som kan også formidle det de driver med. Vi har hatt og har også i år et topplag på scenen vår, sier hun.

Glasstaket er en myte!
I år skal redaktør Vibeke Holth i Kapital, som førøvrig mener glasstaket er en myte, snakke om hvordan de i 11 år på rad har kåret landets 100 mektigste kvinner.
- Vi er så heldig at vi har hatt svært mange av kvinnene på denne listen på vår scene. Visste du at sjefen for Folketrygdfondet er en kvinne som heter Olaug Svarva? Hun er en av de største investorer i Norge og er i år Keyspeaker på FBI Conference, skryter Nina Hanssen.

Kvinner løfter kvinner
Hun sier at mens andre næringslivskonferanser har overvekt av menn på scenen, er FBI Conference en arena der vi løfter fram kvinnelige forbilder.
– Jeg håper å få Gro Harlem Brundtland og Erna Solberg på scenen vår neste år, sier hun.
– Kapitals kåring av de 100 mektigste kvinner i Norge, viser at det er mulig for kvinner å nå til topps i absolutt alle stillinger i samfunnet – om man jobber hardt nok og vil nok. Olaug Svarva snakker om "Folketrygdfondets rolle- slik skaper vi verdier", og Gunn Ovesen, som for øvrig er styreleder i FBI Conference, skal snakke om ledelse.

– Andre kvinnelige forbilder som har stått på FBI scene er Anita Krohn Traaseth, Sigrun Vågeng, Berit Svendsen, Hilde Britt Mellbye og Hanne Refsholt. I tillegg har vi hatt både Berit Aas som snakket om hersketeknikker, og prinsesse Martha Louise som snakket om hvordan hun gjør business, forteller hun.

Kvinners indre glasstak må knuses
- Vi må slutte å prate om glasstaket og kanskje også knuse våre indre glasstak. Jeg håper at årets FBI conference kan stimulere flere kvinner til å ta lederstillinger i fremtiden, og at de som deltar vil gjøre en endring i livet - og er stolt over å være en kvinne som kan, sier hun.

Hanssen understreker at kvinnene som arrangerer også ønsker alle menn hjertelig velkommen.
- Alle som kommer får en klem av meg og blir inkludert enten de er menn, kvinner, eldre eller yngre. Kom som du er, sier Hanssen.

Her finner du årets program. https://www.fbiconference.com/program-2017/

Powered by Labrador CMS