Noe av det mest nyttige du kan lese akkurat nå

Publisert

FAGBOK

Ingvild Saksvik-Lehouillier, Jonas Rennemo Vang

PRAKTISK ORGANISASJONSPSYKOLOGI

Utgitt 2020

269 sider – heftet

Gyldendal Akademisk

Legg merke til at forfatterne begynner med «praktisk» når de selv skal sette en riktig tittel på boka. Selvsagt har de truffet rett. Denne boka er gjennomgående praktisk lagt opp – uten at den mister fotfestet i forskningen og teoriene.

Vi introduseres for den nyopprettede avdelingen SmartConnect i en passende stor kommune i Norge. I denne avdelingen blir vi nærmere kjent med 12 utvalgte personer og personligheter: Maria, Berit, Arnstein, Solveig, Sigurd, Olaf, Janette, Petar, Astrid med flere.

De har alle helt ulike forutsetninger for å løse sine arbeidsoppgaver, og de velger å løse dem veldig ulikt. De har ulikt syn på situasjoner som oppstår. Og de har også med seg bagasje som gjør det nødvendig å erkjenne at utgangspunktet for arbeid også er forskjellig.

Alt dette er veldig gjenkjennelig for alle som har jobbet eller jobber i en liten eller stor organisasjon. Det er helt avgjørende at man klarer å avkode menneskene rundt seg for å forstå, slik at man kan finne veien videre sammen. I denne boka får du hjelp. Den er noe av det mest nyttige du kan lese akkurat nå.

Powered by Labrador CMS