Eivind Bøe skal lede "nye" Randstad når merkevaren Proffice nå forsvinner.
Eivind Bøe skal lede "nye" Randstad når merkevaren Proffice nå forsvinner.

Proffice forsvinner, gjenoppstår som Randstad

NYHET: Etter 31 år i Norge forsvinner merkevaren Proffice i dag fra den norske bemannings- og rekrutteringsarenaen, men gjenoppstår samtidig som Randstad.

Publisert

I januar kjøpte det globale bemannings- og rekrutteringskonsernet Randstad Holding alle Proffice sine virksomheter i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Dermed oppstod Nordens nest største leverandør av HR-tjenester. I fjor passerte Proffice og Randstad samlet en milliard kroner i omsetning i Norge, og er den fjerde største aktøren i det norske markedet for HR-tjenester.

- En naturlig konsekvens av oppkjøpet, er at merkevaren Proffice forsvinner for godt. Det skjer fra og med i dag. Men selskapet og organisasjonen gjenoppstår like raskt i ny drakt, nå som Randstad, forteller administrerende direktør Eivind Bøe.

Nederlandske Randstad Holding omsatte for 19,2 milliarder euro i 2015, og har mer enn 29.000 ansatte i 39 land. Konsernet etablerte seg i Norden i 2004, og fikk fire år senere fotfeste i Norge gjennom oppkjøp av en lokal nisjespesialist. Proffice etablerte seg for første gang i Norge i 1985.

- Randstad har en klar vekststrategi gjennom oppkjøp, og ønsker å være nummer èn eller to i alle de lokale markedene der vi opererer. Gjennom denne sammenslåingen vil Randstad kunne utnytte vekstpotensialet som fortsatt ligger i et fragmentert, norsk marked. Våre konkurrenter får et større og sterkere selskap å konkurrere mot, og kunder og kandidater får bredere tilgang på nye konsepter og muligheter, sier Bøe.

Tidligere i høst kjøpe Randstad Holding også verdens ledende aktør for nettrekruttering, Monster Worldwide Inc.

- Arbeidsmarkedet endrer seg raskt. Gjennom oppkjøpene styrkes vår evne til å knytte enda flere mennesker til enda flere jobber, også på tvers av grensene. Dermed styrkes vi til fortsatt å ligge i front i den digitale og menneskelige ressursutviklingen, og hele tiden tilby forbedrede løsninger til kunder og arbeidssøkende kandidater, sier Eivind Bøe.

”Nye” Randstad vil ha rundt 160 ansatte, med kontorer i 19 norske byer.

Randstads opprinnelige norske virksomhet – rekruttering og konsulentutleie på fagspesialist- og ledernivå (avdelinger i Oslo og Stavanger) gjennomgår også et navneskifte, og videreføres under merkevaren Dfind.

Powered by Labrador CMS