Rikke Lind går fra Redningsselskapet til SJ Norge.

Rikke Lind blir ny administrerende direktør for SJ Norge

Styret i togselskapet SJ Norge har ansatt nåværende generalsekretær i Redningsselskapet, Rikke Lind, som ny administrerende direktør.

Rikke Lind starter i jobben den 10. januar 2022 og erstatter Lena Angela Nesteby, som har vært konstituert administrerende direktør siden i sommer.

– Rikke har akkurat den erfaringen, kompetansen og engasjementet som vi ønsket oss av en ny leder for SJ Norge. Hun har skapt solide resultater i Redningsselskapet. SJ har hatt en vellykket etablering og oppstart i Norge, og selskapet skal nå inn i en ny og viktig fase. Vi er trygge på at Rikke, sammen med de gode kollegene hun får med på laget, vil løfte betydningen av å ha en velfungerende jernbane og sikre et førsteklasses togtilbud i Norge, sier Berit Kjøll, styreleder i SJ Norge.

Pålitelighet og opplevelser

Rikke Lind kommer fra stillingen som generalsekretær i Redningsselskapet, hvor hun i ni år har vært øverste ansvarlig for til sammen 320 ansatte, 3000 frivillige og 120.000 medlemmer. Lind har bakgrunn som statssekretær i Næringsdepartementet, hun har arbeidet på Stortinget, både som representant og rådgiver, og vært leder i Maritimt Forum.

– Å lykkes med jernbanen er utrolig viktig for å binde landet vårt sammen på en bærekraftig måte, og jeg føler meg heldig som får bidra inn i dette arbeidet. Ikke bare må vi sørge for at togreiser er trygge og pålitelige, men vi må også levere fantastiske reiseopplevelser for kunden. Det er en spennende tid både for den norske jernbanen og SJ Norge. Jeg vil jobbe for at toget skal få den posisjonen det fortjener, både hos myndigheter og de reisende, sier Rikke Lind.

Et viktig samfunnsoppdrag

– Selv har jeg alltid elsket å reise med tog, men togtilbudet i Norge kan bli mye bedre enn det er i dag. Kundene, det norske folk, fortjener bedre. Der skal vi gå foran. Det et viktig samfunnsoppdrag som jeg ser frem til å ta tak i sammen med alle de dyktige menneskene i SJ. Sammen skal vi levere på visjonen «en reise å se frem til», sier Lind.

SJ Norge AS eies av SJ AB, og ble i juni 2019 tildelt Trafikkpakke 2 Nord. Den 8. juni 2020 gikk startskuddet, og SJ tok over driften av Dovrebanen, Raumabanen, Rørosbanen, Saltenpendelen, Trønderbanen, Meråkerbanen og Nordlandsbanen.

(SJ Norge/NTB Kommunikasjon)

Powered by Labrador CMS