Gjenbruk og redusert forbruk er sentralt i bærekraftarbeidet.

Ny idébank for bærekraftige løsninger

DNT deler egne erfaringer og ideer innenfor bærekraft. Målet er å inspirere andre og å bli inspirert tilbake.

DNT vedtok en ambisiøs bærekraftstrategi i 2021. I arbeidet med å rapportere på målene i strategien avdekker organisasjonen mange ulike tiltak og erfaringer som kan være nyttige for andre organisasjoner og virksomheter. Derfor har DNT nå samlet disse i en egen idébank på sine nettsider.

– Vi har fanget opp mange gode ideer og løsninger fra våre medlemsforeninger og på betjente hytter landet rundt. Erfaringer fra alt det gode arbeidet samler vi nå i en første utgave av idébanken, forteller bærekraftsjef Ingeborg Wessel Finstad i DNT.

Hun tok over som bærekraftsjef i DNT i oktober i år. Nå håper Finstad at DNT ved å dele erfaringer både kan gi inspirasjon til andre og bli inspirert tilbake.

– Å dele betyr mer bærekraft. Først samlet vi på gode eksempler for å gjøre hverandre gode internt i organisasjonen. Nå håper jeg idébanken vil være nyttig også for andre aktører som ønsker å kopiere en idé rett over i sitt arbeid eller for dem som søker bredt etter inspirasjon.

I idébanken kan man blant annet lese om satsingen på det kortreiste friluftslivet, om gjenbruk og reparasjon, om hytter som legger om fra dieseldrift til fornybare energikilder og om hvordan DNTs tilbud kan bidra til å inkludere alle samfunnsgrupper.

– En idébank som denne blir aldri ferdig. Her vil vi fylle på med gode prosjekter og ideer underveis som vi får flere erfaringer, sier bærekraftsjefen.

Nyttige lenker:

DNTs idébank for bærekraft www.dnt.no/idebank

DNTs bærekraftstrategi og første bærekraftrapport: www.dnt.no/baerekraft

(DNT/NTB Kommunikasjon)

Powered by Labrador CMS