Jobbintervju

Feilansettelse koster flesk

Kvinnen fikk seg god jobb i et stort, internasjonalt selskap i Norge. Så ble hun fersket med et falskt vitnemål. Nå blir hun politianmeldt.

Publisert

- Det er første gang vi kommer over en så alvorlig forfalskningssak at vi går til politiet med den, sier Knut Roald ved Norges Handelshøyskole (NHH) til Bergens Tidende.

Aldri vært elev ved NHH

Den ferske falsknerhistorien ble avslørt da kvinnens nye arbeidsgiver, et større, internasjonalt olje- og industriselskap i østlandsområdet, ringte NHH for å sjekke papirene hennes. Kvinnens arbeidsforhold er nå opphørt i følge politiet.

CV bløffene

Cv-bløfferne og juksemakerne finnes der ute, og de jakter på gode jobber - også lederstillingene, advarer researcher Robert Leite i Meditor Search og rådgiver og privatetterforsker Finn Abrahamsen i et intervju med dn.no.

Les også: HR-folk opplever CV-juks

Lett å jukse

- Vi har sett en dramatisk endring i arbeidslivet de siste ti årene, med en eksplosjon i rekruttering av arbeidskraft fra utlandet. I dag er det så lett å jukse seg til en jobb at norske bedrifter er mer utsatt enn noensinne. Da nytter det ikke å være blåøyd, sier Finn Abrahamsen til DN.no.

Les også: Løgn og fanteri på CVen

Kan skade bedriftens omdømme

- Å ansette feil person risikerer å ødelegge en bedrifts omdømme, og å jukse seg til en stilling er risikosport. Som ung juksemaker kan du ødelegge hele fremtiden din, sier den tidligere drapsetterforskeren, som har jobbet som konsulent etter at han ble pensjonist i 2007.

Les hele saken på dn.no.

"
Powered by Labrador CMS