Søknadsblankett
Søknadsblankett

Har du søkt om godkjenning?

Alle bedriftshelsetjenester må søke godkjenning så fort som mulig. God dokumentasjon vil hjelpe i behandlingen av søknaden. Tilsyn på BHT-plikten intensiveres.

Publisert

Ill.foto: Colourbox.

Arbeidstilsynet vet at noen bedriftshelsetjenester tror at de ikke trenger å søke om godkjenning før utgangen av overgangsperioden, som varer fram til 31.12.2012, skriver Hms Magasinet.

Overgangsordningen er til for at bedriftshelsetjenester som ikke fyller vilkårene, skal kunne ha en tidsperiode for å utvikle seg slik at de fyller vilkårene.

Godkjenningsenheten i AT vil minne om følgende:

• Alle virksomheter som kommer inn under bransjeforskriften skal være knyttet til godkjent bedriftshelsetjeneste fra 01.01. 2010.

• Resterende bedriftshelsetjenester som ønsker godkjenning, må søke så fort som mulig, også de som ikke fyller vilkårene.

• Overgangsordningen innebærer at man kan få godkjent en plan for hvordan vilkårene i forskriften skal innfris. Bedriftshelsetjenester med godkjent plan kan levere tjenester på lik linje med godkjente.

• Les veiledningen til søknadsskjemaet! Der vil det fremgå hvilken dokumentasjon som må vedlegges for å få søknaden behandlet. God dokumentasjon vil lette søknadsbehandlingen.

• Arbeidstilsynet vil følge opp godkjenningsplikten med tilsyn og pålegg i virksomhetene.

Til nå har godkjenningsenheten i Arbeidstilsynet mottatt ca 300 søknader om godkjenning. Godkjenningsenheten regner med at dette utgjør ca 2/3 av bedriftshelsetjenestene i Norge. De fleste søker ordinær godkjenning, men mange har søkt om å få godkjent en plan for hvordan vilkårene skal innfris (overgangsordning).

Mer informasjon finner du på Arbeidstilsynets nettside: www.arbeidstilsynet.no

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken. Enkeltutgaver av Personal og Ledelse kan du kjøpeher.

"
Powered by Labrador CMS