Påtroppende stabsdirektør for mennesker og teknologi i Innovasjon Norge, Helle Øverbye.

En teknolog med fokus på mennesker

Helle Øverbye fra NHST Media Group blir stabsdirektør for mennesker og teknologi i Innovasjon Norge.

- Jeg er glad og takknemlig for at Helle Øverbye har valgt Innovasjon Norge, og gleder meg til å få henne med på å utvikle selskapet videre. Vi får med oss en leder med solid erfaring fra næringslivet i en tid da vårt samfunnsoppdrag oppleves som viktigere enn noensinne, sier Håkon Haugli, administrerende direktør i Innovasjon Norge.

Helle Øverby beskriver Innovasjon Norges samfunnsoppdrag med å bidra til verdiskaping i hele landet som ekstra meningsfylt i den krevende situasjonen næringslivet står i nå.

- Det er få steder det virker mer meningsfylt for meg å jobbe nå enn i Innovasjon Norge, sier Helle Øverbye.

- Innovasjon Norge er en bærebjelke for å sikre verdiskapende næringsutvikling i hele Norge. Internt tar Innovasjon Norge spreke grep gjennom å kombinere ansvaret for teknologi og mennesker i én rolle. For en teknolog som har jobbet med mennesker og teknologidrevet endring det meste av sin karriere, er dette drømmerollen.

Som stabsdirektør for mennesker og teknologi vil Øverbye få et hovedansvar for at Innovasjon Norges lykkes med å digitalisere kundekontakten og øke takten i digitaliseringsprosessene internt.

- Øverbye har gjennom sitt yrkesliv jobbet i skjæringspunktet mellom mennesker og teknologi. Hun har ledererfaring fra noen av Norges fremste kunnskaps- og teknologibedrifter og dyp kunnskap om hvordan teknologi påvirker forretningsmodeller, arbeidsprosesser og markeder, sier Håkon Haugli.

Øverbye (f. 1972) er nå organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i NHST Media Group, og har jobbet med teknologidrevet organisasjonsutvikling og -endring gjennom det meste av sin karriere. Hun har blant annet hatt stillinger innen organisasjon, HR og ledelse i Schibsted og i DNV-GL. Øverbye har også erfaring som konsulent, som direktør i EYs People & Organization Change Practice og Accenture. Hun har også jobbet ved forskningssenteret PGP ved Universitet i Oslo. Helle Øverbye er oppvokst i Stavanger og er utdannet sivilingeniør fra INSA i Frankrike og NTNU.

(Innovasjon Norge/NTB Kommunikasjon)

Powered by Labrador CMS