(Ill.foto: Colourbox)

Mobilfrie soner kan redusere stress

Mobiltelefoner som stresser og distraherer har blitt et stadig større problem under møter på jobben. En nordisk byggentreprenør mener at mobilfrie soner kan redusere stress.

Publisert

I en undersøkelse utført på oppdrag av byggentreprenøren Skanska, svarer en tredel av drøyt 1100 personer at det bør innføres mobilfrie møter på jobben, skriver Du&Jobbet. Hele 65 prosent synes at jobbmøtene blir dårligere fordi møtedeltakerne bruker mobiltelefonene sine på møtene.

Klare regler viktig

– Jeg tror at det er viktig å ha tydelige regler med hensyn til mobiltelefonbruk på møter. Venter du for eksempel en viktig telefon, informerer du den møteansvarlige og deltakerne før møtet om dette før møtet begynner. Andre gode regler er alltid å ha telefonen på lydløs og aldri lese e-post eller tekstmeldinger. Men det er også viktig å legge inn nok pauser underveis, sier Caroline Arehult, adm. direktør for Skanska Fastigheter Stockholm, til Du&Jobbet.

Mobilforbud av sikkerhetshensyn

Skanska har allerede i dag mobilforbud ute på byggarbeidsplassene – med unntak av angitte steder der det er lov å bruke mobilen. Du finner ikke de samme risikofaktorene på kontorarbeidsplasser. Derimot er mobilbruken et forstyrrende element og noe som gjør at mange får problemer med å konsentrere seg, fremfor alt i åpne kontorlandskap. Burde man derfor ikke innføre mobilfrie soner på kontoret også?

Reduserer stress

Caroline Arehult synes ikke dette er en merkelig tanke. Hun peker på stress som et av de største problemene i kontorbaserte jobber i dag. Godt planlagte kontorlokaler som også inneholder stillerom, kan bidra til å redusere stressnivået, mener hun.

– Egentlig burde mobilfrie soner på et kontor være like selvsagt som på en byggarbeidsplass, sier hun.

Hun mener også at man bør innføre trivselsregler for mobiltelefoner på kontoret, for eksempel at du ikke legger igjen en mobiltelefon med høyt ringesignal på skrivebordet.

I Skanskas undersøkelse går det også fram at jobbstress påvirker mange hardt. Hele 28 prosent av arbeidstakerne i undersøkelsen overveier hver måned å søke ny jobb på grunn av stress.

(duochjobbet.se)

Powered by Labrador CMS