Kontorarbeid-avbrudd
Kontorarbeid-avbrudd

Slik takler du en dårlig sjef

Alle klager fra tid til annen over en inkompetent leder. Dersom du likevel må forholde deg til en dårlig sjef får du her tre gode råd til hvordan du overlever i jobben.

Publisert

Ill.foto: Colourbox.

Vi tilbringer mye tid på jobben og negative holdninger og konflikter kan ta arbeidsgleden fra enhver. Dersom du er blitt offer for en dårlig sjef finnes det likevel måter å takle det på.

Harvard Business Review har tre gode råd til deg som må forholde deg til en sjef som ikke fungerer optimalt.

1. Vis forståelse

Ikke fall for fristelsen å demonisere og kritisere. Forsøk å innta din leders posisjon slik at du kan se situasjonen med deres øyne, fra lederens perspektiv. Kanskje er lederen under hardt press fra sin leder. Det kan tenkes at lederen er fersk i faget og ikke har lært seg hvordan en god leder bør være.

2. Lag grenser for deg selv

Ikke la lederens oppførsel få deg i dårlig humør, selv om det er deg det går ut over. Er du usikker kan du spørre om det er du som gjør en dårlig jobb, eller om det er sjefen som har en dårlig dag. Sørg for at du rent psykisk bygger deg opp slik at du ikke lar deg påvirke av din sjefs negative holdning.

3. Kom deg videre

Når du har forsøkt å vise forståelse og prøvd ut alt annet, og sjefen fortsatt ødelegger arbeidshverdagen din, bør du vurdere å flytte på deg. Sjekk om du kan overføres til en annen avdeling, eller om det finnes andre jobber du kan søke. Det er ingen grunn til å lide unødvendig fordi en annen person ikke fungerer i jobben sin.

Les også: 10 sjekkpunkter for godt lederskap

Svarene er levert av advokatfirmaet Grette, arbeidslivsavdeling. Grette er et fullfaglig forretningsjuridisk advokatfirma som blant annet har spesialisert seg i arbeidsrettslige spørsmål og er Ledernetts ekspertpanel i juridiske spørsmål. For mer informasjon: www.grette.no

Powered by Labrador CMS