colourbox1038991-kreditt.jpg
colourbox1038991-kreditt.jpg

13 prosent færre konkurser

Det blir stadig færre konkurser, sammenlignet med fjoråret. Første halvår 2010 ble det registrert 484 færre konkurser og tvangsavviklinger enn i samme periode i fjor, en nedgang på 13 prosent.

Publisert

Ill.foto: Colourbox

Konkursstatistikken for første halvår i år viser en klar nedgang i konkurser og tvangsavviklinger i forhold til fjorårets halvårsoversikt. Også juni i år har færre konkurser og tvangsavviklinger enn juni i fjor.

Mens det i hele Norge var 3 220 konkurser og tvangsavviklinger fra 1. januar til 30. juni i år, var det tilsvarende antallet i første halvår i fjor 3 704, en nedgang på 484 i forhold til første halvår 2009. Dette blir 13,1 prosent færre konkurser og tvangsavviklinger enn i fjorårets seks første måneder.

13 prosent ned

Månedsstatistikken for juni viser at registrerte konkurser og tvangsavviklinger i Norge har gått ned fra 710 til 617, slik at reduksjonen også her er 13,1 prosent.

Sør-Trøndelag er det fylket som har størst nedgang i konkurstallene. De har en nedgang på 35,6 prosent i forhold til første halvår 2009.

Størst økning i Troms

Selv om det totalt har blitt færre registrerte konkurser og tvangsavviklinger i Norge, har tallene likevel steget i enkelte fylker. Størst økning har Troms, med 23,9 prosent flere konkurser og tvangsavviklinger enn i juni i fjor.

I juni er Nord-Trøndelag det fylket som har størst nedgang, 62,5 prosent færre konkurser og tvangsavviklinger sammenliknet med juni i fjor.

Positive tendenser

Som tidligere er det bygningsbransjen, butikk og handel, restaurant, og kjøp og utleie av eiendom som har de høyeste konkurstallene blant bransjene. Men også for disse gruppene viser tallene en nedgang i registrerte konkurser og tvangsavviklinger.– Halvårstallene sett under ett bekrefter den positive tendensen vi har sett hittil i år, med gradvis nedgang i tallene på konkurser og tvangsavviklinger, sier underdirektør ved Løsøreavdelingen, Karl Erik Rørmark.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS