Det er tid for å investere litt ekstra i seg selv - bruk tiden til å fylle på med ny og forbedret kompetanse på flere ulike områder. Det vil gi deg fortrinn når arbeidsmarkedet våkner for fullt igjen.
Det er tid for å investere litt ekstra i seg selv - bruk tiden til å fylle på med ny og forbedret kompetanse på flere ulike områder. Det vil gi deg fortrinn når arbeidsmarkedet våkner for fullt igjen.

Bruk hjemmetiden til å bli mer ettertraktet

Arbeidsmarkedet står så definitivt ikke i ro. Derfor kan det være smart å investere i et aldri så lite kompetanseløft mens det fortsatt er tid. Vi gir deg noen gode tips.

Rut Elise Samuelsen, konserndirektør for HR i ManpowerGroup.
Rut Elise Samuelsen, konserndirektør for HR i ManpowerGroup.

Koronakrisen har gitt oss alle en påminnelse om at arbeidsmarkedet kan endre seg dramatisk på kort tid. Noen bransjer mister inntekt over natten, mens andre vokser.

Rut Elise Samuelsen, konserndirektør for HR i ManpowerGroup, anbefaler deg å tenke gjennom hvordan du med enkle grep kan bruke koronakrisen til å gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet.

Samuelsen har følgende konkrete tips til å bygge nyttig kompetanse:

1. Ta gratiskurs over nett

2. Se på videoforedrag som Ted Talks om relevante tema for jobb

3. Delta på webinarer eller frokostmøter

4. Les bransjenyheter

5. Bli bedre i engelsk

Akkurat nå finnes det mange aktører som bruker nettet for å formidle kurs, foredrag og frokostmøter. Mange av oss har litt ekstra tid, enten vi sitter på hjemmekontor eller er permittert.

– Dette er en gyllen mulighet til å fylle på med litt ny kompetanse, sier Samuelsen.

Kompetanse er ferskvare

Man kan ikke lenger regne med å ha samme yrke i samme bransje hele livet. Stadig flere arbeidsplasser flyttes til utlandet hvor arbeidskraften er billigere, samtidig som oppgaver blir automatisert og digitalisert. Derfor blir det viktig å fylle på med ny kompetanse, så man kan være fleksibel og passe inn i ulike roller og jobber.

– Det viktigste vi kan gjøre er å fokusere på å hele tiden lære oss nye ting, som gjør at det er bruk for oss. Vi må gjøre oss selv attraktive på arbeidsmarkedet. Kompetanse er ferskvare, sier Samuelsen.

Det finnes mange gratis kursmuligheter der ute, eller kurs som ikke tømmer lommeboken. ManpowerGroup har selv et gratis, digitalt læringstilbud for sine ansatte, med over 3000 ulike kurs.

– På lengre sikt kan kurs og program i for eksempel prosjektledelse være en god investering. Det gjør deg fleksibel til å kunne jobbe på tvers av bransjer, og er en utdannelse det vil bli stor etterspørsel etter i fremtidens arbeidsmarked, sier hun.

Snakk med venner og familie

Hvis du vurderer å skifte bransje eller omskolere deg til et nytt yrke på grunn av koronakrisen, anbefaler Samuelsen deg først å tenke gjennom hvilke arbeidsoppgaver du trives med, og hva du allerede er god til. Kan disse egenskapene og oppgavene overføres til et annet yrke eller en annen bransje? I tillegg anbefaler hun å snakke med familie og venner om karrierevalgene og hva de tror du passer til.

– Dette er store livsvalg hvor man kan få mye nyttig tilbakemelding fra de som kjenner deg godt, avslutter hun.

(Manpower/myNEWSdesk)

Powered by Labrador CMS