Fretex Alnabru har fått helt nye lokaler med nytt innelys - og mye bedre arbeidsmiljø.

Nytt arbeidsmiljø med ny belysning

- Det er helt fantastisk, sier Bjørg Hegrenes, assisterende butikkleder ved Fretex Alnabru.

Hvor mye kan det egentlig ha å si for et lokale å bytte ut lysrørene til led-lys? Mye – ifølge Fretex-ansatte, som mener det er en helt ny hverdag å være på jobb.

Fretex på Alnabru, den største fretexbutikken i Norge, har lenge gått rundt og tenkt på om de skulle bytte ut lysanlegget. For butikken, som huser 21 ansatte og 1740 kvm, er det flere grunner til at et skifte av lysanlegg har stått på planen.

Butikkleder Christine Elmenhorst i Fretex Alnabru.

- For det første sparer vi mye penger på å skifte ut rørene våre til led-lys. I tillegg gir det de ansatte mye bedre arbeidsforhold, sier Ketil Arctander, lokasjonsansvarlig ved Fretex Alnabru.

Bedre arbeidsmiljø

Fretex på Alnabru har lenge jobbet i litt mørkere lokaler, men det er ikke til å stikke under stol at lys i en butikk har mye å si, mener de ansatte. På Fretex Alnabru har de store lokaler som huser både klær, sko, vesker, jakker, møbler, kjøkkenutstyr, kunst og mye mer. Køen er lang når butikken åpner hver morgen.

Men at det å bytte ut lysrørene til led skulle ha så mye si, har virkelig overrasket flere av de ansatte:

- Det å få nytt lysanlegg har gjort at vi får bedre humør og en lettere hverdag – og når man blir lettere til sinns blir arbeidsmiljøet lettere, det merkes på hele stemningen. I en butikk har det mye å si, sier en fornøyd butikkleder Christine Elmenhorst.

- Da vi fikk nytt lyssystem, merket vi hvor dårlig vi har hatt det. Og når man i tillegg vet hvor mye man sparer på det, så er det en vinn vinn situasjon.

Bjørg Hegrenes, assisterende butikkleder ved Fretex Alnabru.

Også Bjørg Hegrenes, assisterende butikkleder, er over seg av begeistring når det kommer til det nye lysanlegget.

- Totalopplevelsen er utrolig. Jeg måtte stoppe opp å se meg rundt, det ble som et nytt lokale, sier hun.

Både lønnsomt og lyst

Lysselskapet Signify er ikke i tvil om at Fretex har tatt det rette valget ved å skifte ut lysrørene til led:

- Lyset har mye å si for arbeidsforholdene til de ansatte i for eksempel i en butikk og det gjør meg oppriktig glad å se og høre de ansattes reaksjoner på utskiftningen av lysrør. I tillegg er det veldig lønnsomt å bytte ut lysrørene til led, så dette er noe jeg anbefaler alle å gjøre, forklarer Are Hågensen i lysselskapet Signify (tidligere Philips Lighting).

Powered by Labrador CMS