Sintef er årets mest attraktive arbeidsgiver for unge

Kun en gang før har unge norske talenter pekt på en norsk arbeidsgiver som mest attraktiv. I år tar Sintef en overlegen førsteplass i kåringen av landets mest attraktive arbeidsgivere for unge talenter.

Det viser årets Young Professional Attraction Index (YPAI) fra Academic Work, som kartlegger unge i arbeidslivet og rangerer årets mest attraktive arbeidsgivere blant studenter, nyutdannede og de som er inntil fem år inn i karrieren.

Mats Furulund, administrerende direktør i Academic Work
Mats Furulund, administrerende direktør i Academic Work

– Trenden med mange norske selskaper i toppen av lista fortsetter i år og for første gang går Sintef går av med seieren. Det er i tråd med det vi ser at unge er opptatt av nå, med det grønne skiftet, teknologiutvikling og trygghet og stabilitet, sier Mats Furulund, administrerende direktør i Academic Work.

Overlegent mest attraktive arbeidsgiver

YPAI-indexen er bygget opp av tre faktorer; selskapets rykte, selskapets opplevde suksess og hvor vidt kandidatene ønsker å jobbe i selskapet. Sintef har klart best rykte, gjør det godt på suksessfaktoren og er overlegent best av alle selskapene når det gjelder hvor vidt unge talenter ønsker å jobbe der.

– Vi i Sintef rekrutterer høyt utdannede folk fra hele verden, vi har 75-80 nasjonaliteter, og en majoritet har doktorgrad. Faglig utvikling er veldig viktig for kandidatene våre og det å ha en jobb med mening, der man kan utgjøre en forskjell og være med på å påvirke. Vi har jobbet med bærekraft i mange år og har vår egen bærekraftrapport der vi rapporterer på FNs bærekraftmål Mange unge kandidater er også opptatt av at Sintef er en stiftelse, der overskudd går tilbake til forskningen og de ansatte, sier Alexandra Bech Gjørv, konsernsjef i Sintef.

Unge talenter vil jobbe i norske selskaper

Siden pandemien har stadig flere norske selskaper kommet høyere opp på lista.

I årets YPAI er 7 av de 10 beste selskapene norske. Vipps kommer på andre plass, mens Google, som har vunnet flere år tidligere, tar tredje plassen foran NRK, DNV, Equinor, Norsk Hydro og Kongsberggruppen. Microsoft, som vant i 2021, er nede på plass nummer 9 på lista.

– Vi ser at mange unge søker det nære og trygge, og da kommer norske arbeidsgivere godt ut av det sammenlignet med de større internasjonale, sier Furulund.

Tross fall på hovedlista vinner Microsoft årets IT-indeks, rangeringen for unge med IT-bakgrunn. Kongsberg-gruppen vinner årets Teknologi-indeks mens Google vinner Økonomi-indeksen.

1. Sintef

2. Vipps

3. Google

4. NRK

5. DNV

6. Equinor

7. Norsk Hydro

8. Kongsberg Gruppen

9. Microsoft

10. Sopra Steria

11. Aker Solutions

12. Finn.no

13. Kpmg

14. Accenture

15. ABB

16. Bouvet

17. EY

18. Statkraft

19. Schibstedmm

20. PwC

Om undersøkelsen

Academic Work gjennomfører hvert år undersøkelsen Young Professional Attraction Index (YPAI) som kartlegger unge arbeidstakere og deres syn på arbeidslivet. Undersøkelsen er i 2022 besvart av ca 1000 personer i Norge, som enten er under utdanning, nyutdannet eller er inntil fem år inn i sin karriere. Undersøkelsen måler blant annet Norges mest attraktive selskaper og hvilke egenskaper som er viktigst i valg av arbeidsgiver. Undersøkelsen er også gjennomført i Sverige, Danmark, Finland, Tyskland og Sveits.

(Academic Work)

Powered by Labrador CMS