Microsoft er Norges mest attraktive arbeidsgiver

For første gang vinner Microsoft tittelen som Norges mest attraktive arbeidsgiver for unge arbeidstakere. Det viser Young Professional Attraction Index (YPAI), som utgis for sjette gang i Norge av rekrutterings- og bemanningsselskapet Academic Work.

Google har vunnet alle de fem første årene, men nå er det altså Microsoft som unge arbeidstakere i Norge ønsker seg aller mest å jobbe hos.

Microsoft var nede på tiende plass i 2020, etter å ha vært på tredjeplass i 2019 og 2018 og fjerdeplass i 2017.

– Vi har jobbet langsiktig med å ansette unge talenter og har det siste året økt andelen til over 21 prosent, så vi vet vi har nådd ut til mange. Hos oss får de være med i de kuleste prosjektene, og de får en selvstendig rolle. Vi ser også at unge er opptatt av at vi har en tydelig bærekraftstrategi og mangfold innen både kulturell bakgrunn, alder og utdanning, sier Marianne Engebrigtsen, HR-direktør i Microsoft Norge.

Microsoft har også kjørt et stort prosjekt under Covid-19-pandemien for å fremme fysisk helse, mental helse og aktiviteter som driver engasjement og gøy på jobben. Alle ansatte fikk også fem ekstra fridager og en ekstra bonus.

– Microsoft scorer høyt i alle kategorier, og er de tilbake i toppsjiktet etter et år litt lengre ned på listen. Det er ikke til å komme unna at mange vil jobbe med den fremste teknologien og være en del av det som påvirker menneskers hverdag. Store deler av Norge har brukt 1,5 år i Microsoft Teams nå og blir stadig minnet på hvilken rolle de har spilt for mange i å kunne kommunisere og utføre jobbe sin. Jeg tror at kombinasjonen av stort selskap, internasjonalt miljø, utvikling og påvirkning lokker mange. Der treffer Microsoft godt, sier Mats Furulund, rekrutteringsansvarlig i Academic Work.

Sintef stabile i topp ti – Vipps norsk nykommer

YPAI-lista har hatt en del endringer fra år til år, og det er tydelig at det er ulikt hvor godt selskapene lykkes med å nå ut med sine budskap til unge arbeidstakere.

Tre selskaper har lyktes med å posisjonere seg på topp 10-lista hvert år de tre siste årene. Dette er Google, Microsoft og Sintef.

– De store teknologiselskapene har gjort det bra på kåringene lenge, men det er også interessant å se at Sintef holder seg så godt. Forskning, det å tilhøre et sterkt fagmiljø og muligheten for å jobbe med innovasjon innen de mest sentrale fagområdene som påvirker samfunnet og fremtiden er attraktivt. Det er særlig unge med teknologibakgrunn som løfter Sintef, sier Furulund.

I 2021 er Vipps og Tine for første gang inne på topp 10-lista på en henholdsvis sjuende og niende plass. Norskandelen på lista er 50 prosent, etter å ha vært rekordhøy på 70 prosent i 2020.

Fjorårets andreplasstaker NTNU er helt ute av lista og det samme er Tesla, som hadde andreplassen i 2019.

Google for økonomer, IBM for IT-utviklere

Academic Work rangerer også de mest attraktive arbeidsgiverne for unge med henholdsvis teknologi-, økonomi-, og IT-bakgrunn.

Microsoft er suveren vinner av årets Teknologi-indeks, mens Google vinner årets Økonomi-indeks og mest attraktive arbeidsgiver for unge med IT-bakgrunn er nykommeren på lista - IBM.

Om undersøkelsen

Academic Work gjennomfører hvert år undersøkelsen Young Professional Attraction Index (YPAI) som kartlegger unge arbeidstakere og deres syn på arbeidslivet. Undersøkelsen er besvart av 1790 personer i Norge, som enten er under utdanning eller er inntil fem år inn i sin karriere. Selskapenes attraktivitet beregnes via tre faktorer. Respondentene blir bedt om å rangere selskapene etter rykte, attraktivitet og hvor vidt de ønsker å jobbe der. Totalen utgjør YPAI-indeksen.

Norges mest attraktive arbeidsgivere for unge i arbeidslivet 2021 (plassering 2020 i parentes)

1. Microsoft (10)

2. Google (1)

3. Finn.no (12)

4. Aker Solutions (6)

5. Bouvet (-)

6. Sopra Steria (7)

7. Vipps (-)

8. Sintef (5)

9. Tine (-)

10. IBM (-)

Powered by Labrador CMS