Sommerjobb-rushet er i gang

ARBEID: Jakten på årets sommerjobb er i gang. For øyeblikket ligger det over 1100 sesongjobber på FINN.no.

Publisert

Mange er på jakt etter sommerjobben. Tall fra FINNs jobbpuls for mars viser at FINN jobb har hatt 2,2 millioner unike brukere på jobb-sidene siste måned. Det er en økning på 25 prosent sammenlignet med mars i fjor.

En del av brukerne er typisk på utkikk etter sommerjobb.

- En sommerjobb gir viktig arbeidserfaring, og en mulighet til å bygge på CV-en. Uavhengig av om jobben er relevant med tanke på utdanning eller ikke, vil en jobb i ferien vise at man er engasjert og villig til å ta i et tak, sier jobbanalytiker og produktdirektør i FINN jobb, Fredrik Schjold.

Erfaringsmessig er det stor interesse for sommerjobb i perioden omkring påske. Flest ledige jobber finner man innen stillinger som helsepersonell, butikkansatt, kundeservice, sykepleier, sjåfør, mat og servering.

- Akkurat nå er det mange som kniver om de samme stillingene, og sommeren nærmer seg med stormskritt. Invester tid i å lage en oversiktlig CV, skrive en god søknadstekst og få frem hvorfor du er best kvalifisert for stillingen, råder Schjold. Og, kjenner du noen som jobber på denne arbeidsplassen, skader det ikke å høre om de kan legge inn et godt ord for deg, avslutter han.

Powered by Labrador CMS