Har du erfaring fra salg, kan du nå kostnadsfritt ta fagbrev i salgsfaget.
Har du erfaring fra salg, kan du nå kostnadsfritt ta fagbrev i salgsfaget.

Salgsmedarbeidere kan heve kompetansen uten kostnad

Tilskuddsordning gjør det mulig for salgsmedarbeidere å øke sin formelle kompetanse kostnadsfritt.

Sigurd Kvammen, rektor ved Akademiet Nettstudier.
Sigurd Kvammen, rektor ved Akademiet Nettstudier.

Nå kan salgsmedarbeider som mangler formell kompetanse ta fagbrev i salgsfaget som praksiskandidat – helt gratis.

Akademiet Nettstudier har gjennom statlige tilskuddsordninger fått tildelt midler, som gjør det mulig å tilby kurset fagbrev i salgsfaget for praksiskandidater helt kostnadsfritt. Akademiet er landets største offentlig godkjente nettskole og tilbyr eksamenskurs for privatister som skal ta fag fra vgs, og eksamenskurs mot eksamen i teoridelen av fagbrev.

Fagbrev i salgsfaget for praksiskandidater er rettet mot de som har erfaring fra salg, men som mangler formell kompetanse. Jobber du med salg i for eksempel butikk, reisebyrå, hotell, forsikring eller på telefon, kan du ta fagbrev i salgsfaget for praksiskandidater.

– Vi er svært glade for å kunne tilby kurset kostnadsfritt. Den siste tiden har kanskje mange havnet i en utfordrende situasjon i forbindelse med permitteringer eller arbeidsledighet og for mange vil fagbrev i salgsfaget kunne bidra til at de stiller sterkere på arbeidsmarkedet i tiden fremover, sier Sigurd Kvammen, rektor ved Akademiet Nettstudier.

Kvammen legger til at skolen den siste tiden opplever en økning i pågangen av elever som ønsker formell kompetanse, og at de er stolte av å kunne hjelpe flere med å få den formelle kompetansen de trenger og ønsker seg.

Fleksibelt kurs på nettKurset er kostnadsfritt for alle som ønsker å delta, skolen oppfordrer spesielt permitterte eller arbeidsledige som følge av koronakrisen, til å melde seg på. Undervisningen er nettbasert og svært fleksibel. Deltakerne får tilgang til alt materiell og oppfølging med tilbakemeldinger fra lærer.

At en nå kan gjennomføre kurset i salgsfaget gratis ser Kvammen på som en unik mulighet for de som er ufaglærte og arbeider med salg. – Mange bedrifter synes det er vanskelig å få tak i gode og profesjonelle salgsmedarbeidere, det er stor etterspørsel etter faglært arbeidskraft. Med fagbrev i salgsfaget vil du også kunne lønnes som faglært arbeidskraft. Fagbrev i salgsfaget gir deg et bredt spekter av arbeidsmuligheter innen en rekke ulike bransjer, avslutter Kvammen.

For å ta fagprøven og få godkjent praksis må du ha 5 års arbeidspraksis. Du kan allikevel begynne på kurset og gjennomføre eksamen i teoridelen, selv om du har mindre enn 5 års praksis. Når du har opparbeidet deg 5 års praksis, kan du da få godkjent praksisen og ta fagprøven. Med bestått fagprøve og eksamen i teoridelen får du fagbrev i salgsfaget som praksiskandidat.

(Akademiet Nettstudier/NTB Kommunikasjon)

Powered by Labrador CMS