Vi samarbeider godt internt her i landet. Nå må vi bli flinkere til å rette blikket utover, sier konsernsjef Torben Sneve, Adecco Norge.
Vi samarbeider godt internt her i landet. Nå må vi bli flinkere til å rette blikket utover, sier konsernsjef Torben Sneve, Adecco Norge.

Norge ledende på samarbeid internt i selskaper

En global undersøkelse om arbeidsmarkedet viser at Norge er en av de ledende nasjoner når det gjelder samarbeid internt i selskaper, eksempelvis på tvers av avdelinger. Vi holder derimot ikke tritt med land der selskaper er flinke til å utveksle ideer og skape innovasjon.

Publisert

– Skal vi holde farten i norsk økonomi må vi åpne for samarbeid med eksterne aktører fra ulike bransjer. Det er da vi ser spennende utvikling, sier konsernsjef Torben Sneve, Adecco Norge.

Mangfold er avgjørende for å få til innovasjon
Tallene viser at vi samarbeider meget godt internt i selskaper, men sitter ellers for mye på egen tue og styrer med vårt. Det blir lite mangfold av slikt.

– Det er en kjent sak at teambuilding og god bedriftskultur står sterkt i Norge. Vi kurses stadig for å samarbeide bedre internt. Nå må vi rette blikket utover, sier Sneve.

Start-up Scenes lover bra
Senest i november 2017 ble start-ups i Oslo omtalt i Silicon Republic, og det er flere som henger seg på trenden.

– Slike initiativ må vi omfavne og dra mer nytte av, sier Sneve.

Les mer fra GTCI-rapporten her.
Start-ups å følge i 2018 kan du lese mer om her.

Global Talent Competitiveness Index (GTCI) er en global undersøkelse utført av Adecco Group i samarbeid med INSEAD og Tata Communications. Dette er årlig benchmark som svært grundig måler 119 lands evne til å utvikle, tiltrekke og beholde talenter.

Powered by Labrador CMS