Livvakt 1

Nytt løft for utelivsbransjen

- Det er en positiv nyhet for utelivsbransjen at Securitas trer inn i markedet for utleie av ordensvakter dørvakter. Det sier daglig leder Øystein Jarland i Vaktvesenet, som i dag undertegnet samarbeidsavtale med Securitas.

Publisert

Ill.foto: Colourbox.

Fra 1. april 2012 kan ikke utestedene lenger ha egenvakthold som i dag. Samtidig settes det strengere kompetansekrav til ordensvaktene. De må blant annet ha vekterutdanning. Selskapet Vaktvesenet har siden etableringen i Bergen i 1996 vært en dominerende aktør innen utleie av ordensvakter i Bergen, og har opparbeidet seg kompetanse og infrastruktur med egne kurs, eget radiosamband mellom vaktene og assistansebiler.

" - Seriøse utesteder ønsker seriøse samarbeidspartnere. Nå merker vi en stor etterspørsel over hele landet, sier Jarland. Samarbeidsavtalen med Securitas vil gi Vaktvesenet hjelp til å håndtere etterspørselen. Jarland, som hadde 37 år bak seg i Politiet før han ble daglig leder i Vaktvesenet, tror Securitas sin inntreden i ordensvaktbransjen er godt nytt for utelivsbransjen.

-Vi ønsker å bli den foretrukne leverandøren av ordensvakttjenester i Norge, og da er en samarbeidsavtale med Vaktvesenet naturlig for oss, sier Martin Holmen, administrerende direktør i Securitas. - Useriøse aktører har fått lov til å prege bransjen. Når mediene skriver at en svart økonomi råder i utelivsbransjen, rammes også de aktørene som vil drive skikkelig. Vi tror lovendringen og Securitas inntreden vil skape et tydeligere skille mellom de som driver seriøst og de andre, og at publikum vil foretrekke utesteder hvor de kan føle seg trygge, sier Jarland.

(NTB)

Powered by Labrador CMS