colourbox_dokumenter

Mulig tvangsavvikling for 1 182 enheter

1 182 aksje- og allmennaksjeselskaper, boligbyggelag, samvirkeforetak og europeiske foretak hadde ikke sendt inn årsregnskap for regnskapsåret 2010 innen 1. april 2012. Dermed står de i fare for å bli tvangsavviklet.

Publisert

(Ill.foto: Colourbox)

I fjor fikk 1 065 enheter tilsvarende varsel knyttet til årsregnskapet for 2009. Økningen er altså på 11 prosent.

De 1 182 enhetene utgjør 0,56 prosent av de i alt 212 872 enhetene som har plikt til å sende inn årsregnskapet.

Enheter som ikke har sendt inn komplett årsregnskap før 18. mai 2012 blir oversendt tingretten, som tar stilling til om enhetene skal tvangsavvikles etter reglene i konkursloven.

– Dette kan få store konsekvenser for dem det gjelder, sier underdirektør Arnold Ovid ved Regnskapsregisteret i en melding.

Topp og bunn

Oslo ligger på topp. Her står 338 enheter i fare for å bli tvangsavviklet. Tallet for Akershus er 149, mens Hordaland har 113 enheter i faresonen. Aust-Agder har det laveste tallet – bare åtte enheter.

Kommuneoversikt

Varsel om tvangsavvikling er nå kunngjort i lokalaviser og på brreg.no. Her vil du finne informasjon om hvilke enheter dette gjelder i din kommune.

Tvangsavvikling er en styrt avvikling av et AS/ASA, boligbyggelag eller samvirkeforetak som ikke har oppfylt sin plikt til å sende årsregnskap til Regnskapsregisteret. Tvangsavvikling skjer ved den lokale tingretten.

Regnskapsåret er enhetens regnskapsperiode – som vanligvis følger kalenderåret.

Innsendingsplikt betyr at regnskapspliktige enheter skal sende inn årsregnskap til Regnskapsregisteret, året etter regnskapsåret.

Powered by Labrador CMS