norges informasjonstekniske høgskole.jpg
norges informasjonstekniske høgskole.jpg

Spennende samarbeid på tvers

Accenture og Norges Informasjonsteknologiske Høgskole (NITH) går nye veier for å utdanne gode praktikere til IT-industrien. Nå blir ytterligere en stor aktør i norsk IT-bransje med i samarbeidet.

Publisert

Stor etterspørsel etter IT-hoder

Over mange år har norsk og internasjonalt næringsliv meldt om stor etterspørsel etter IT-kompetanse, spesielt innen utvikling. Store norske konsulentselskaper melder om stort rekrutteringsbehov i 2011.

Industribachelor

Accenture og NITH har et langsiktig strategisk samarbeid for å øke interessen for IT-utdanning og dermed møte denne etterspørselen.

Gjennom en fire år lang bachelor, veksler studentene mellom å studere ved NITH og ha en betalt jobb som IT-konsulent hos Accenture. Slik får kandidatene halvannet års arbeidserfaring ved siden av bacheloren sin, og er godt rustet til å være operativ fra dag én i en fremtidig stilling som IT-konsulent.

Med HSH i ryggen

Industribachelor startet for første gang i 2009, og det er kun de beste studentene som får tilbud om de få ettertraktede plassene. I dag deltar fem studenter i programmet, som blir applaudert av direktør for kunnskap og teknologi HSH Alisdair Munro. Han mener samarbeidet mellom NITH og Accenture gir studenter en unik mulighet til å ta en utdanning utenom det vanlige.

– Norge mangler arbeidskraft med IT-kompetanse, og jeg applauderer derfor alle tiltak som er med på å fremme IT-utdanning. Det unike med dette samarbeidet er at studenter får mye erfaring i løpet av studietiden, og at de derfor kan tre inn i stillinger og være operative fra dag en i arbeidslivet. Dette gir enorm verdi for både bedriften og studenten, sier Munro i en pressemelding.

Avanade blir ny partner

Accenture, NITH og HSH ønsker at Norge om noen år skal bli forsynt med enda flere gode IT-hoder, og har jobbet med å motivere flere konsulentselskaper til å delta i samarbeidet. I dag lanseres nyheten om at en ny stor aktør i norsk IT-bransje, Avanade, vil ta del i Industribachelor programmet.

Powered by Labrador CMS