Bjørn Tore Furset og Trond Giske
Bjørn Tore Furset og Trond Giske

Giske ber om invitasjon

Nærings- og handelsminister Trond Giske frir igjen til virksomheter over hele landet, og ber om en invitasjon. – I fjor tømte vi departementet for folk og sendte de ansatte ut på bedriftsbesøk.

Publisert

Statsråden sier besøkene i fjor var så vellykket at de ønsker å gjøre det samme til høsten. Her er statsråden sammen med Bjørn Tore Furset som er innehaver av alle restaurantene i Fursetgruppen, som tilsammen har 250 ansatte.

Så godt som alle departementets 200 ansatte forlot kontorene i regjeringskvartalet på en gitt dag i fjor høst. Anledningen var ”NHD ut i landet” som er en del av regjeringens Samarbeid-for-arbeid-prosjekt. I år er den fastsatte datoen 11. oktober.

Norge rundt

- Departementets medarbeidere besøkte hele 59 bedrifter. Det var alt fra høyteknologibedrifter i Vestfold, til en gruvebedrift i Finnmark, reiselivsvirksomhet i Hordaland, til industribedrifter i Oppland og en saftfabrikk i Sogn og Fjordane, sier Giske i en melding.

- Medarbeiderne våre var ute på oppdrettsanlegg og serverte hamburgere. Selv var jeg både i Troms og besøkte Marine biochemicals as og i Finnmark hos IKT-bedriften Eltele as.

- Inviter oss ut

Han tok initiativ til prosjektet med et ønske om å styrke kontakten mellom departementet, bedriftene og befolkningen for øvrig. Derfor oppfordrer Giske bedriftene selv om å henvende seg til departementet med en invitasjon.

- Vi har en løpende og god dialog med norsk næringsliv, men denne kan alltid bli bedre. Det er en rekke bedrifter som har mye å fortelle oss, og nå har de altså sjansen. Da kan de få presentere bedriften sin og gi oss nyttige innspill til arbeidet vårt og til regjeringens næringslivspolitikk. Samtidig kan de også få et innblikk i hvordan departementet jobber, sier statsråden.

Han håper nå at bedrifter land og strand rundt inviterer departementets medarbeidere på en visitt.

Søknadsfrist 8. august

Dersom du ønsker å invitere statsrådens selskap til din virksomhet kan du beskrive virksomheten, hvor dere er lokalisert og dato for besøk, 11. oktober.

Invitasjon sendes til postmottak@nhd.dep.no innen 8. august. Det må påventes noe behandlingstid.

Powered by Labrador CMS