CV 1
CV 1

Fikk innsyn i studentlister

Et lite rekrutteringsfirma i Drøbak fikk etter vedtak fra Kunnskapsdepartementet innsyn i et tusentalls navn, adresser og telefonnummer til studenter ved NTNU.

Publisert

NTNU er kritisk til at rekrutteringsfirmaer får innsyn i deres lister og er redd for spredning av navnelistene. Ill.foto: Colourbox.

Universitetet nektet i vår å gi fra seg listene over studenter og tidligere studenter ved Institutt for bygg, anlegg og transport til rekrutteringsfirmaet melder Universitetsavisa.

Selskapet klaget og i juni ga Kunnskapsdepartementet (KD) medhold i at NTNU ikke kunne nekte innsyn fordi de mente at opplysninger om fagretning, navn, adresse og telefonnummer til studenter og tidligere studenter ved NTNU er offentlig.

Det hører med til saken at KD og rekrutteringsfirmaet har blitt enig om retningslinjer for bruk av navnelistene. Dermed åpner dette ikke for at alle som ber om det, kan få innsyn i studenters navnelister.

Departementet anfører at opplysningene er å regne som personopplysninger og at de skal behandles etter personopplysningslovens paragraf 8-krav.

Les hele saken her.

Powered by Labrador CMS