Databruker

Vil kartlegge overvåkning av ansatte

– Vi ønsker at personvernet til arbeidstakerne skal bli godt nok ivaretatt, sier statssekretær Jan-Erik Støstad i en melding.Nå vil regjeringen kartlegge omfanget av kontroll og overvåking i arbeidslivet.

Publisert

Statssekretær Jan-Erik Støstad i Arbeidsdepartementet.

Ny teknologi og et stadig svakere skille mellom jobb og fritid gir muligheter for å kontrollere de ansatte på en mer omfattende måte enn tidligere. Omfanget av overvåking i arbeidslivet ser også ut til å ha økt de siste årene.

– Denne utviklingen går fort. For at vi skal ta de riktige beslutningene trenger vi oppdatert kunnskap. Derfor ønsker vi nå å kartlegge omfanget av overvåking i arbeidslivet, sier Støstad.

Overvåking kan være kontroll av e-post, nettrafikk, mobiltrafikk, GPS utstyr i firmabiler etc.

– Regjeringen ønsker å få en oversikt over om problemer på dette området skyldes regelverket, eller om det er utslag av en ukultur i deler av arbeidslivet, sier Jan-Erik Støstad.

Aktuelle offentlige tilsyn (Arbeidstilsynet med flere) og partene i arbeidslivet vil bli bedt om komme med innspill i forhold til det praktiske omfanget av kontrolltiltak i arbeidslivet i dag, hvilke utviklingstrekk de ser for seg og tiltak de ser behov for. Kartleggingen skal være klar før sommeren.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken. Bestill et abonnement på Personal og Ledelse her. Enkeltutgaver av kan du kjøpeher.

"
Powered by Labrador CMS