Ny-varslingslisten

Styr unna kataloghaier

Fem år med Varslingslisten har gitt gode resultater. Men fortsatt sliter næringslivet med useriøse aktører i katalogmarkedet.

Publisert

I 2005 ble nettsiden www.varslingslisten.no etablert.

Siden da har nettstedet mottatt et stort antall klager på markedsføringsmetoder, og avtalevilkår som de opplever som upresise fra enkelte aktører innen katalogmarkedet.

Bedret katalogmarked

I løpet av de fem årene som har gått, har katalogmarkedet endret seg. Antallet rapporterte klager er redusert.

En grunn til dette er at Varslingslisten har sørget for en øket bevissthet i næringslivet. Problemene omkring katalogmarkedet er blitt mer synlig og dette har igjen ført til færre norske useriøse aktører.

Skifter navn og salgsmetoder

Selv om det er blitt en bedring i katalogmarkedet er det fortsatt noen useriøse aktører. Disse har byttet navn og metoder for å unngå oppføring i Varslingslisten. Dermed har de tilpasset sin aktivitet i forhold til Varslingslistens listeføring.

Slik unngår du katalogtrøbbel

Fra 1. mars fikk Varslingslisten ny hjemmeside. Her er alle de ulike fremgangsmåter, eller modus, som Varslingslisten har mottatt varsel om listet opp. Her får du også en generell veiledning i hvordan du skal forholde deg til de ulike fremgangsmåter katalogaktørene bruker.

Varslingslisten oppdateres av Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR). Virksomheten og rapportinnsamlingen drives i samarbeid med NHO, HSH, NARF og FNO.

(Næringslivets Sikkerhetsråd)

Se den nye Varslingslisten her!

"
Powered by Labrador CMS