To på møte
To på møte

Tør ikke be om høyere lønn

Fire av ti danske medarbeidere i handelsbransjen vil ikke be om en lønnssamtale med sjefen av frykt for å miste jobben neste gang bedriften skal nedbemanne.

Publisert

Ill.foto: Colourbox.

En ny undersøkelse fra HK Handel i Danmark viser at fire av ti ansatte i bransjen ikke vil be om lønnsforhandlinger, selv ikke hvis arbeidsgiveren glemmer å ta opp temaet, skriver Dyens Stiftstidende.

Redd nye oppsigelser

Den danske arbeidsmarkedsforskeren, Flemming Ibsen, mener det henger sammen med finanskrisen og at det dermed er en generell tendens.

– Mange er redd for at sjefen vil oppfatte et som aggressivt og negativt dersom man ber om mer i lønn i en økonomisk presset periode. Mange vil derfor være redd for at det blir satt fremst i køen neste gang bedriften skal nedbemanne, sier han til nettstedet.

Frykter etterslep

Nestformann i HK Handel, Herdis Poulsen, mener det er arbeidsgiverens ansvar å overholde plikter i forhold til lønnsforhandlinger. Hun mener konsekvensene av en manglende lønnssamtale er at de medlemmene som ikke får lønnsforhøyelse får et etterslep og bransjen blir for lavt lønnet.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken. Enkeltutgaver av Personal og Ledelse kan du kjøpeher.

"
Powered by Labrador CMS