brann 3
brann 3

Det brenner!

Over 330 000 nordmenn deltar i årets nasjonale brannøvelse. - En av tidenes største massemønstringer for brannsikkerheten i Norge, mener Norsk brannvernforening, DSB og If.

Publisert

Gjennom trening kan dine ansatte være godt forberedt på en eventuell brann. For sikkerhets skyld kan det lønne seg å avholde en brannøvelse i hjemmet også. Ill. foto: Colourbox.

Nær 3 000 barnehager, skoler, bedrifter og andre virksomheter fra hele landet har så langt meldt seg på for å delta i den nasjonale brannøvelsen som gjennomføres i fra 20. til 26. september, melder Aktuell Sikkerhet.

Utfordret bedrifter

I forbindelse med Brannvernuka har Norsk brannvernforening, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) og If Skadeforsikring utfordret virksomheter over hele landet til å være med på en nasjonal brannøvelse.

Åpen dag for barnefamilier

" I tillegg inviterer 345 brannstasjoner fra Mandal i sør, til Longyearbyen i nord, til åpen dag for barnefamilier og andre interesserte. Budskapet klart:- Arranger en brannøvelse for hele familien når dere kommer hjem.

Tren på å reagere riktig

- Brannøvelser har stor betydning for brannsikkerheten. Er man godt forberedt, har man større mulighet for å gjøre de riktige tingene i riktig rekkefølge. I en nødssituasjon kan dette redde liv og spare store verdier, sier avdelingsdirektør Tor Suhrke i DSB til Norsk brannvernforening sine nettsider.

- Øver ikke nok

Bedrifter, skoler, barnehager og institusjoner er pålagt å gjennomføre brannøvelser med jevne mellomrom. Enkelte virksomheter skal også øve flere ganger i året.

- Langt fra alle øver nok. Med en nasjonal brannøvelse ønsker vi å gi virksomhetene et lite dytt i ryggen, slik at hyppigheten av og kvaliteten på brannøvelser øker, sier konserndirektør Ivar Martinsen i If Skadeforsikring.

Han sier at deres erfaring er at bedrifter gjennom egenkontroller får avdekket brannfeller, og gjennom brannøvelser får terpet på gode rutiner.

- Det er positivt at mange stiller opp, men vi skulle gjerne hatt med enda flere bedrifter i denne massemønstringen. Det gir en mulighet til å vise fram og dokumentere egen brannberedskap, samtidig som den også kan avdekke svakheter. Ingen tvil om at øvelse gjør mester,

Tren på brann hjemme!

I tillegg til skoler, barnehager, institusjoner og bedrifter deltar over 200 privathusholdninger i den nasjonale brannøvelsen.

- Folk må bli flinkere til å ha brannøvelse hjemme. Det er hjemme vi oppholder oss mest, samtidig som det er der brannfaren er klart størst, sier administrerende direktør Dagfinn Kalheim i Norsk brannvernforening. Han viser til at minst åtte av ti branndøde omkommer i boligbranner.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken. Enkeltutgaver av Personal og Ledelse kan du kjøpeher.

"
Powered by Labrador CMS