terje venold 4.JPG

Terje R. Venold fortsetter som konsernsjef

Til glede for Veidekke ASAs styre og administrasjon har Terje R. Venold (60 år) takket ja til å fortsette sin ledergjerning utover tidligere angitt tid.

Publisert

Terje R. Venold fortsetter som topp-leder i Veidekke. Foto: Karine H. Henriksen

Venold har vært konsernsjef i Veidekke ASA siden 1989, og i henhold til tidligere avtale kan han fratre ved fylte 62 år. Veidekkes styre ved styreleder Marin Mæland har imidlertid oppfordret Venold til å fortsette som konsernsjef utover den tidligere avtalte perioden, i første omgang med en tidsramme mot fylte 64 år.

En motiverende leder

- Når vi ser på Veidekkes evne til å håndtere finanskrisen vi nå har lagt bak oss, og hvordan muligheter og utfordringer har vært håndtert i Venolds ledertid, er vi i styret meget tilfreds med at han har sagt seg villig til å fortsette som konsernsjef. Venold har en tydelig motivasjon for jobben og evner på beste måte å inspirere sin organisasjon til å levere det lille ekstra, sier styreleder i Veidekke ASA, Martin Mæland i en pressemelding.

Gjøre rett og skjell

Terje Venold sier i et intervju til Personal og Ledelse at hans ledelse er basert på verdier, innvolvering og det å sette tydelige mål.

- Et tydelig verdigrunnlag har vært et begrep i Veidekke i over 50 år. Vi skal gjøre rett og skjell for oss i enhver sammenheng. Det betyr at du skal holde det du lover, og gjøre som du sier. Alle nyansatte blir informert om dette og brudd på dette er oppsigelsesgrunn, sier han.

Hva er ditt viktigste råd til unge ledere?

– Vær nysgjerrig, søkende og lyttende. Ikke tro at du selv sitter med alle svarene. Du kan lære deg all verdens ledelsesteknikker, og det er bra, men husk på at du fortsatt er deg selv. Det er viktig. Som leder må du dessuten huske på at du er en rollemodell. I starten tenker du kanskje ikke så ofte på det, og det kan gå galt. De ansatte tenker slik; Hvis en leder kan kappe et hjørne, hvorfor ikke jeg også?

Les hele intervjuet i Personal og Ledelse nummer 7/2010.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken. Enkeltutgaver av Personal og Ledelse kan du kjøpeher.

"
Powered by Labrador CMS